CL, jobb och godissug

Just nu sitter vi och tittar på Barca - Inter. Vi hoppas såklart att Barca ska ta hem det här och sen även piska upp Bayern i finalen. Jag ska eg jobba samtidigt men det blir inte så mycket gjort... :)

Ända sedan jag började träna regelbundet igen har mitt godissug (som faktiskt varit helt obefintligt tidigare, godiset här är inget att ha) kommit igång igen på riktigt. Jag kan sitta och dagdrömma efter en träning om salta nappar, salmiakstänger, colaflaskor och annat gott svenskt godis... Så om någon känner att de tycker om oss väldigt mycket och skulle vilja glädja två svenskar i ett främmande land så är vår adress 658 Berk Ct, Kelowna, BC, V1W 1T9, Canada. :D

 

Nu i veckan fick vi iaf de nya träningskläderna till PCSL-laget och nu ser vi helt plötsligt ut som ett lag ist för ett gäng zigenare ute på plan. Tänk vilken skillnad det gör att alla har likadana kläder! Vi fick först avslag från KU att byta namn på laget men efter att jag förklarat mer för Mark om varför det vore en bra idé skulle han ta det en sväng till med styrelsen. Vi hoppas iaf att det går igenom. Styrelsen tackade mig iaf för min passion för deras klubb, haha! De skulle bara veta våra baktankar med att få in Vikingarna här i Canada.

 

Puh, snart halvlek! Det är inte lätt för Barca att komma igenom en sån köttmur på 9 man men ett mål hänger i luften.

 

De senaste 2 dagarna har det regnat här(!). Folk tycker det är jättebra för de behöver då inte ha på sina sprinklers för att rädda gräset från att brännas. Vi tycker inte om regn! Men det har iofs bara regnat ca 20 min åt gången men ändå...

 

Vi ser fortfarande fram emot när vi får vårt första mail om att någon har bokat biljett och kommer hit! Vi kan inte vänta med att få visa er där hemma hur underbart allt är här!

 

Later


Gosig lördag

Igår efter träning och privatlektion skyndade vi oss hem för att få Paul och Lisa som gäster. Vi drack Strawberry Daquiris och hade jättetrevligt. Sen åkte vi in till downtown för att dansa lite men kön på Rose's rörde sig inte en meter på de 20 min vi stod där och inte ens mitt "vi är svenska turister som är här, släpp in oss snälla" funkade utan en muta till vakten. Vi kände inte för att muta någon så vi gick vidare till en pub istället. Där satt vi tills de stängde kl 2 och tog sen en taxi hem.

J gick upp tidigt imorse för att ta hand om nästa privatlektion medans jag gott sov vidare :) Jag behövde inte följa med eftersom det bara var en kille där idag. Tycker det är ganska härligt att vi kan tjäna 430kr för att vi ska vara ute och lattja fotboll med några småkillar i en timme. Fn har vi 2 st lektioner i veckan så det blir nästan 1000kr rätt ner i fickan.
Efter lektionen tog vi en promenad där vi gick runt och pratade med lite olika mäklare ang nybyggen de håller på med här i närheten. Just nu är det helt otroligt mycket hus och lgh till salu här, nästan var 3e hus har skyltar utanför. Det är helt klart köparens marknad och priserna är inte lika avskärckande som hemma även om det inte direkt är billigt. Vi har iaf hittat lägenheten som mamma och pappa ska bo i när de pensionerar sig :) Eriksberg, släng dig i väggen säger jag bara pappa, haha! En takvåning på drygt 200kvm med sammanhängande veranda på 3 sidor av huset! Så sjuukt fin! Ni skulle älska den, ni får se när ni kommer hit...
Vädret är som det varit de senaste veckorna och solen bara vräker ner. Idag var det dock lite kyligt med bara 16gr men som de vikingar vi är överlevde vi kylan med.
På tal om Vikingar håller vi på att försöka döpa om vårat PCSL-lag till ett annat arbetsnamn än Kelowna United eftersom flera av tjejerna inte är från Kelowna och gärna skulle heta något annat. Det namn vi lobbar för är Okanagan Vikings och jag har gjort två olika logoförslag som Mark ska ta upp med styrelsen. Okanagan är den dal som Kelowna och städerna runt omkring här ligger i, ungefär som Västra Götaland hemma.
Vilken gillar ni bäst? Den könsneutrala med skeppet eller den tuffa vikingabruden? :)
Imorgon är det dags för ännu en match med U14-killarna, de är så himla söta de små liven! De ser verkligen upp till J och Paul som idoler och lyder minsta vink de gör.
Later


Tidningen

http://www.bclocalnews.com/okanagan_similkameen/kelownacapitalnews/sports/91058149.html

Nu börjar vi göra oss ett namn här i regionen..


Hektiskt veckoslut!

Ok, Var ska vi börja egentligen. Det har ju hänt en del sedan vi hörde av oss sist..

Varje kväll har egentligen varit dubbelbokad och det har blivit ett och annat glas vin i gott sällskap.
På fredagen hade vi löpträning med tjejerna. Pga diverse skolturneringar var manfallet stort och vips står jag där med pipan i mun och domderar P plus tre tjejer till att ta ut sig lite mera. Man har ju trots allt 20 % mer att ge när man är helt utpumpad.. Och tjejerna tog i så det stod härliga till. i ungefär 10 minuter. Sedan fick den ena solsting, den andra ville spy och den tredje gav upp. Bara P löpte på och skrattade åt de unga veklingarna. Jag smålog bara och tänkte att om de tyckte det här var jobbigt, ska de bara se när jag drar igång de riktiga mördarträningarna..
Efter träningen duschade P och jag snabbt innnan det var dags för nästa tillställning, nämligen ett team building event med 14 årslaget. Det var ett knytkalas, där vi gästade en av killarnas föräldrars hus. De har tysk härkomst och Dylan (killen) är ett riktigt Bayernfan med autografer och tröjor hängandes överallt i sitt rum. Den taktfulle Janne visste inte det här varpå han råkade nämna, apropå Manchester Uniteds utslagning mot Bayern i Champinjonsligan, att "vem gillar egentligen tyskarna!? De startade ju två krig.." Dylans min var oförglömlig, han riktigt kokade.. OOPS..
Huset i sig var skräddarsytt och drygt ett år gammalt. Helt fantastiskt, med en nedervåning  där det fanns en fullpackad bar, biljard, dart, fussball, shufflebord och ett rum med en hemmabio. Verandan hade sjöutsikt och utanför stod tre mercor parkerade.. Tom vår vän Lisa mäklare, som sett många hus i sina dagar, tyckte att det var otroligt smakfullt och fint. Eventet gick bra, alla föräldrar fick träffas, kidsen tittade på en inspelad match och vi lämnade ut visitkort till höger och vänster. Vi var kvar till nästan sist, och dagen därpå träffade jag några av de bakfulla föräldrarna och tränade deras söner i en privatlektion.
Sedan fortsatte dagen med en biltur till en grannstad (40 minuter norrut, Vernon) där vi skulle hjälpa till att utvärdera ett gäng tjejer för deras regionslagsuttagningar. Precis när vi nästan var framme, så gick slangen till kylarvätskan i bilen sönder. Som tur var hade vi 5 kr kvar på mobilen och ringde efter Mark (Kelowna Uniteds president) som var en av utvärderarna, för upphämtning. Snacka om tur vi hade när det visade sig att innan han sålde sina stålföretag för ca 200 miljoner kronor, hade haft en hobby att reparera motorer. Han tittade snabbt under huven och efter utvärderingen stannade vi till på Canadian Tire (typ Biltema) och köpte en ny slang, samt verktyg. Det tog de sedan 15 minuter innan han hade bytt ut den söndriga slangen och nu går bilen som smort igen! Hjälpsamma kanadensare stöter vi fortfarande på överallt!
Väl hemma, en timme senare än planerat, blev det till att byta om snabbt innan vi märkte att den nyinstallerade kylen/frysen inte fungerade. Jaja, det får våra hyresvärdar ta hand om tänkte vi innan vi åkte till en annan tränares och hans svenskfödda frus hem för en trevlig vinkväll! Vi kom inte därifrån förrän vid halv två tiden och nog har vi en hel del nya och bra historier som kommer dras. Jag ska ha privatlektion med deras son på fredag och de flesta historierna handlade om honom som ung.. Fråga P för detaljer, hon skrattar fortfarande åt historierna. B B B B B Batman!!
Söndagen följde med en smärtsam förlust för 14-åringarna. För första gången röt jag till, dels för att stävja mobbning i gruppen, samt även mot deras attityd där de var glada och skrattade fem minuter efter förlusten. Så skapas inga vinnare i min bok sade jag och bad de skämmas över helgen för att vara revanschsugna till nästa match.
Sedan åkte P och jag hem och grillade. Kött, hemmagjorda klyftpotatis, sallad och tzatziki. Hehe, nu måste ni allt vara lite avundsjuka, 25 grader varmt, rosevin i solen och det är knappt mitten av April. P bara njöt. Varje gång vi vaknar och det är sol, skyndar hon sig upp för att inte missa solstrålarna. Jag påminner henne om att det kommer se ut såhär fram till mitten av September.
Så var vi framme tills idag, där vi hade diverse ärenden, bla för att klä upp tjejlaget i träningskläder, organisera U6-orna (där de flesta ungar knappt når upp till magen) och veckans första träning med tjejerna. Japp, det är mycket fotboll och jag ska faktiskt träffa Mark nu i dagarna för att prata igenom situationen. Vi hoppas på att han kanske erbjuder en fast anställning med en stabil månadsinkomst. Det ska också nämnas att P blev kallad till intervju på Onsdag morgon, samt även sökte ett annat mycket intressant jobb precis i närheten. 35-timmarsvecka med en högre ingångslön än vad hon hade i Sverige stod det i annonsen...
Håll tummarna och ha en härlig vecka. Vi siktar i alla fall på att bygga en fin brun bränna som sedan ska bli allt mörkare de närmaste månaderna...


Lugna dagar och lite bilder

Kelowna, Kanada, April!

Ingen vulkanaska så långt ögat når!


Kontraster

I söndags (3 dagar sen) stängde Big White och idag var det så varmt i Kelowna att folk (mestadels män) gick utan tröjor och med shorts. Vi tog oss en promenad upp på ett av bergen häromkring och det var riktigt riktigt tungt att gå i berg en varm dag som denna! Skulle tro att det var iaf 20gr och helt vindstilla vilket gjorde det varmt och gött :)

Ikväll på träningen hade jag inte ens på mig långkalsonger!! Det säger en hel del om vädret vill jag lova, det är inte många träningar i svea rike som jag tar av mig dem! Men underställströjan behöll jag på, man vill ju inte köldshocka kroppen helt liksom... Även om det var rätt varmt med den på.
Efter träningen ställde jag mig vid spisen, som den fantastiska flickvän jag är, och stekte pannkakor! Gud va gött det var :) Sylt eller glass på och J hade nutella på sina, muums! Det gjorde jag bra, haha!
Nu håller vi på och tvättar samtidigt som det deklareras lite smått. Finns det mycket tråkigare saker i livet? Det kan inte vara många isf... Spec när man fått en ruskig restskatt som måste betalas, urk.
Tänkte ladda upp lite bilder från prochazkan idag men eftersom älsklingens kamera inte vill leka ihop med min mac får jag snällt vänta på att den lekt klart med hans pc för att sen flytta över dem hit. Och på tal om foton så var ju en sportfotograf på träningen idag och tog lite fräcka actionbilder. Ska bli spännande att se vad det blir för något som hamnar i tidningen! Det kommer scannas in och läggas upp här, var inte oroliga för att missa det.
Later!


Kelownaprofiler

Hehe, nu börjar tidningarna ringa angående det nya, spännande PCSL laget. Idag fick jag hålla min första telefonintervju på länge och visst känns det skönt att vara C/D-kändis igen..

Tyvärr är spelarna unga (upp till 3 år yngre än många motståndare) så vi får se hur det går i år. Jag och P har iaf intervjuat och "anlitat" en team manager och en turneringskoordinator. Vi vill att allt ska fungera så bra som möjligt från början och försöker skapa samma stämning som i svenska klubbar.
P börjar bli allt stabilare och är inte lika trött längre eftr träningarna. Däremot åkte hon på säkert sju tunnlar idag, de som undrar kan ju maila henne och fråga varför!?
Nu har U6 startat och kan jag vara superorganiserad från början blir det en lätt och bra månadsinkomst. Tränarna och "spelarna" kan absolut INGENTING om fotboll, så det är en utmaning i sig att lära dem..
Desto bättre med privatlektioner på lördagmorgnar där föräldrar villigt betalar $ 60 per timme.

Press release: PCSL U-21 Women’s League comes to Kelowna

Kelowna United is pleased to announce they will enter a team in the prestigious PCSL Reserve League for the 2010 season.  With clubs participating from across the West this league has long been regarded as the best and most competitive environment for young players.

Mark Krehel President of Kelowna United spoke today;

“This is exciting news for the female athletes in youth programs across the region.  We hope to see our younger players coming to the games to see high level women’s play and aspiring to challenge for places on this squad as they progress through the system. We have hired Jan Prochazka from Sweden to coach the team, and we expect this program to flourish over the coming years under his guidance."

Prochazka, a product of IFK Gothenburg played his college soccer for San Diego in the men’s NCAA Division 1. He holds a both UEFA B and A licenses. Prochazka is looking forward to the challenge.   He spoke today about the regional flavour of the squad;

“We have recruited elite athletes from wide area for this squad, including girls from West Kelowna, Kamloops, Vernon and here in town.  We have selected a large number of U-17 players which will give us a strong foundation for the future.  There is no better league for them to learn how to play the game at an elite level.  The PCSL is a well established and very competitive league.  In order to accelerate the development of this young squad they will play year round. We intend to match them up against high calibre teams from the USA in tournament play over the winter months. I am hoping to see support from across the community for the girls on the squad as they make the step up to represent the region on a much bigger stage.”

PCSL teams can augment their U-21 rosters with up to three over age players.  Pernilla Erikson, also a Swede, will join the squad as player coach.  Having played professional soccer for several years in Europe she will bring leadership and mentorship to the young squad.

Hehe, nu har vi lite press på oss, men det är bara kul! Som sagt, vi får se hur det kommer gå i serien, vårt mål är främst att utveckla tjejerna och programmet mot något långvarigt och bra.
Kramar och tankar från ett soligt Kelowna!


Slut på en säsong, början på en ny

Denna veckan stänger Big White för säsongen. Det har vart en helt underbar vän att ha bara 40 min bort som ger oss fantastiska dagar gång på gång. Vi var där i veckan och det var nästan den bästa dagen hittills. 10cm nysnö, helt totalt ensamma i backarna (det var kanske vi och 50 bilar till i hela det stora systemet) och bara härlig, men tung åkning! Mina ben var lite trötta från träningen i tisdags och det blev inte bättre i låren efter flera timmars puderåkning!

Igår var det sen dags för nästa träning med mina stockar till ben. Jag börjar komma in i det bättre och bättre men det är fortfarande på löpningen allt bara rasar för mig, haha! Tycker jag hänger med resten av gruppen bra när vi tränar men sen i slutet kommer löpning och då sjunker jag som en sten genom fältet... Men det är fortfarande 5 veckor kvar till serien börjar så jag hoppas hinna komma i form :)
I övrigt är det en hel del jobb på agendan, mycket webmastering för både KU och en annan klubb. J jobbar på med organisering för sina 3 lag och det är ändå skönt att vi skickat iväg våra första fakturor som gör att vi faktiskt går plus nu. Nu kan det bara bli ännu bättre!
Jag spenderade en hel dag nu i veckan åt att göra en inbjudan till den midsommarfest vi ska ha här. Den har mottagits med många skratt och mycket gott intresse. Den innehåller en liten historielektion så att de stackars Kanadensarna (som inte har någon egen historia direkt) kan hänga med på varför de ska dansa runt en stång klädd med löv och blommor och göra fåniga rörelser som på något sätt ska föreställa grodor! Det kommer bli en gryyym fest, ni borde ta er hit och vara med!
Nu ska vi iväg för att prata med den lokala fotbollsaffären (monopol så det skriker om det!) om träningskläder till vårt tjejlag. Vi har infört att alla måste se likadana ut, vilket inte ar standard här direkt, så vi ska nu och förhandla om bra priser på hela träningskitet. Tjejernas stackars föräldrar måste nämligen betala för detta själva. Vi har såå mycket planer för detta laget så om tjejerna visste om hälften av allt vi tänker så skulle de flyga på moln. Vi vill att detta laget ska uppmärksammas här i regionen, det är ändå det högsta laget man kan spela i i denna delen av Kanada. Så bombadera tidningar med fakta och bilder, jobba på större events i samband med hemmamatcherna och massa andra saker ska få folk här att få upp ögonen för Damfotboll i British Columbia!
Later


P som i pedantisk och petig..

Nu sitter P bredvid mig här i soffan och jobbar på midsommarfestinbjudan. Hon startade med den imorse och kommer nog inte vara klar förrän om två dagar om jag känner henne rätt.. Men fin blir den allt.

Helgen har handlat om fotboll och trots att vi förlorade våra två första matcher så hamnade vi efter två vinster i final! Föräldrarna och killarna i laget var helt till sig och trots storförlust mot ettalaget i finalen var det idel glada miner och överlyckliga tonåringar. Själv har jag aldrig varit med om en turnering där man kommer tvåa (av sju lag) med tre förluster och minusmålskillnad, men man får ju spela smart och efter reglerna som gäller vart man än kommer, eller hur?!?
Efteråt blev vi bjudna på lasagne hos min hjälptränares tjejs föräldrar som var glada att ha andra europeer på besök. De är från Italien och trots att de bott här i över 50 år kunde man tydligt höra den italienska dialekten.
Veckan som kommer blir idel organisation med olika fotbollslag, få P att springa sig i form, några säsongsavslutande sista snowboardåk och fortsatt jobbletande. Solen börjar titta fram allt oftare och vi kan knappt bärga oss att hoppa i sjön. Den måste dock bli ett par grader varmare innan vi två badkrukor doppar oss för första gången i år.
Som fotnot så är det idag årsdagen av vår första dejt. Ingen av oss har och kommer någonsin ångra det beslutet! ;)


Nu händer mycket igen

Wow, var ska vi börja. Vi har varit lite dåliga på uppdateringar men det har hänt mycket nu på sistone. P har gjort comeback. Jag har gjort debut som damtränare. Och det kommer bli kul. Alla tjejerna i laget är väldigt inspirerade och sugna på att spela fotboll och lära sig av ett ex-proffs. Nivån på tjejerna är relativt hög. P hade allas ögon på sig och visst ligger hon lite efter de andra i träningsmängd, tempo och timing. Med tanke på att det var hennes första fotbollsträningspass på ett halvår så har hon en och en halv månad på sig att komma i form och bevisa sin storhet för tränaren. ;)

Vidare har vi turneringsspelat med 14-åringarna och om det faller väl ut skulle vi kunna lära ut lektioner till dessa. Föräldrarna verkar vara måna om att killarna får den bästa möjliga fotbollsutbildningen och vi erbjuder våra tjänster mot ett timarvode, såklart! Turneringen gick tyvärr mindra bra, vi förlorade dagnes båda matcher med uddamålet som sparkades in i vår bur under de sista två minuterna.. En match till imorgon bitti, det blir till att gå upp tidigt får andra dagen i rad...
Dessutom har vi ordnat en köttbulle, potatismos, brunsås och lingonsyltmiddag till våra vänner James och Nikki. Nog blev det en aning trångt i vår källarlght men gott var det allt. Mitt under middagen kom vi fram till att turneringen för 14-åringarna spelades i närheten av deras hus och P frågar om vi kanske skulle ha dinner at the restaurant efter matchen. Nikki hörde dinner at your place och svarade förvånat, ja visst vi kan ordna en bbq hos oss. Jag var sååå stolt över P att hon äntligen tar för sig och bjuder in oss på middag! Så nu har vi precis kommit hem från bbqn mätta och belåtna samt med ett par nya ideer om var vi kan hitta frilansarbeten!
Glad påsk på er allihopa och ett JÄTTEGRATTIS till Virre och Andreas till deras nyfödda!