2 grymmehelger i rad!

Nu i helgen var en av de bästa helgerna på massa år! Den började med ett parti minigolf på en jättehäftig bana, resultatet är det ingen som bryr sig om iaf, så det nämner jag inte. Efter det provade vi en ny restaurang i downtown, Mediterranean Grill, där vi åt en helt faantastiskt god middag. Efter middag och några drinkar åkte vi hem för att vara pigga och glada inför helgens stora äventyr på lördagen...

LÖRDAGEN...
...väcktes vi av alarmet halv nio och efter en snooze gick vi upp, klädde oss, tog vår packning och satte oss i bilen. Färden bar av mot Adams River, en 2,5 tim bilfärd från Kelowna. Dagen skulle bjuda på J's julklapp från mig, RIVER RAFTING! Ett två timmar långt äventyr som var bland det bästa jag gjort! J och jag hamnade som Splash Guards = längst fram :) Vi höll i roddtakten och fick även ta emot de värsta vattenskvätten, haha! Vi hade den bästa timingen då vi valde den dag som var den varmaste de haft i vattenväg på hela säsongen, tur för oss!
När turen var slut var vi enormt sugna på att lura oss kvar i flotten och åka med i nästa tur med, så kul var det. Men vi har iaf bestämt att detta kommer göras flera flera gånger till.
Vår guide var en blandning av Ricky och Matthew McConaughey, Karin - du hade smält på studs! :) Vi tänkte vi skulle tagit ett bra kort på honom för din skull men vi glömde tyvärr... Du får hålla till godo med de bilder han syns på nedan.
Söndagen spenderades först liggandes på två luftmadrasser i vattnet vid City Park för att senare på eftermiddagen vara bjudna på BBQ med poolbad hos ny-flyttade bekanta. Grym saltvattenpool, jättefint hus och jättegod mat! Hemma sent igår igen och imorse var det seegt att gå upp. Men tanken på den härliga helgen som varit gjorde det lite lättare.
Veckan som kommer har en del att bjuda på den med! På torsdag är det dags för Bryan Adams här i Kelowna. På lördag åker vi till Vancouver. Söndagen (en alldeles speciell söndag såhär i slutet av aug) ska förhoppningsvis spenderas på en båt och wake board står på schemat, om bara vädret tillåter. Det är ju inte lika beräkneligt på kusten som här i Kelowna. Söndag kväll blir födelesedagsmiddag. Måndagen ska börjas med ett par timmars shopping :D för att avslutas med Lady Gaga i GM Place (eller Rogers Arena som det numera heter). Tisdag bjuder på hemfärd igen efter ännu en grymmehelg i ett underbart land som bara väntar på att få besök, hint hint!
Later


Lugnande besked för alla oroliga

Jag har inte varit hos läkaren med bettet men Dawn som bor i huset ovanpå oss är sjuksköterska och hon skötte om mig på bästa sätt, gav mig olika piller och salvor. Blåmärket är borta nu och snart även bettet. Det är bara förargligt att en liten skitsak på 1cm kan knocka en så i en hel vecka!

Jag kommer lägga upp mer bilder, troligen imorgon, men nu kommer våra gäster alldeles snart!
Later!


Spindelbett

Japp, tro det eller ej, men P blev biten av en typ Svart Änka, eller rättare sagt en Brown House Spider som enligt internätet ska vara än farligare än den berömda svarta spindeln. Bettet var under skinkan, och tre dagar senare var det ett enormt blåmärke runt bettet. P kände sig hängig och hade huvudvärk, ledvärk, feber och frossa i en dryg vecka, det är först nyligen som det börjat släppa.

Annars har veckan bjudit på en väldigt lyckad bankett där de populära tränarna fick ta emot ett saftigt presentkort och idel lovord från både spelare och föräldrar. Vårt säsongsmål; att bygga en homogen grupp, försöka lära talangerna att spela fotboll längs med marken och bygga för framtiden har infriats och våra rykten har givit oss mera jobb. Jag är bland annat lägerlärare och tränare på två olika soccer camps, samtidigt som vi hjälps åt med ett gäng privatlektioner i veckan. Dessutom har vi blivit tillfrågade att bygga ett nätverk för en fotbollsaffär baserad ur Vancouver.
Ett par av våra spelares föräldrar har börjat fråga sig för om Pernilla kan göra lite jobb för dem och eftersom Kelowna är en stad där rykten och lojalitet ger arbete, ser vi med tillförsikt på framtiden.
P har uppdaterat sin resume med 3D planer och vi hoppas att snart be hennes bror Mattias hjälpa oss med ett (par) projekt...
Veckan har också bjudit på en lagfest, där P enligt ryktena (huvudtränaren var inte välkommen..) blev islängd i sjön två gånger mitt i natten.
Snart är det P´s födelsedag och vi ser fram emot en Vancouverresa där vi ska göra en hel del kul, bl a gå på en slutsåld Lady Gagakonsert. Dock står en del annat på schemat innan dess, barbeque hos oss imorgon kväll, River Rafting på lördag och Bryan Adams om 8 dagar! En spännande och händelserik sommar, ja den har tydligen precis bara börjat här, väntar!


Hemlängtan

Japp. Vi har det bra! Men självklart kommer det perioder då man saknar "hemma" extra mycket.. P har precis kommit in i en sådan period och det är en del tårar och en hel del titt på bilder och nostalgi. Men hur vi än vänder och vrider på det, så är det faktiskt bara våra vänner (och familj) som vi saknar, inte livet i Sverige i allmänhet! Vi känner båda att vi börjar komma in i livet här på ett bra sätt, och att vi får en förmåga att kunna bygga en framtid efter våra villkor här. Vi har träffat en hel del människor och kommer mycket väl överens med alla, men djupa kompisrelationer byggs ju inte på några månader... Hursom så har vi vägt för- och nackdelar mot varandra och kommit fram till att livet hade varit helt perfekt om vi kunde förflytta familj och vänner till Kelowna..

Menmen, fram till att dem miljonerna är vunna på lotto, får vi fortsätta hoppas på besök..
Sommaren har kommit hit på riktigt och enligt de lokala människorna är Augusti till början av Oktober de absolut bästa månaderna med temperaturer stadigt runt 30, med chans på 40 grader under vissa tider! Sjön är tillräckligt varm för båda badkrukorna J och P att bada i, och vi kan grilla utan några som helst problem efter 9 på kvällen!
Veckan har gått snabbt med P på jobbet under första hälften av dagarna och J som fotbollslägerchef på kvällarna. Jag har fått några nummer till ett par intressanta vdar som kan tänka sig att rekrytera duktiga personer, men eftersom det är långhelg får dessa samtal och intervjuer vänta till mitten av nästa vecka. Dessutom har Ailes officiellt haft sina första sales calls och vi ska försöka boka in diverse möten angående grafisk design och 3D ritningar de närmaste veckorna.
Vidare planerar framförallt P diverse roliga saker som ska hända under torsdagens avslutningsbankett. Det kommer garnaterat bli en ny upplevelse för våra fotbollstjejer.
Ryktet om en (och en halv ;)) duktig fotbollstränare har spridit sig runt om i området, även till grannstäderna, och nu undersöks en del nya möjligheter som uppdagats.
Vi har även haft en del möten om en potentiell möjlighet att öppna en fotbollsaffär i Kelowna, där vi skulle bli delägare tillsammans med klubbpresidenten, och om allt faller väl ut skulle det kunna bli en grand opening till hösten 2010/vintern 2011. Men som sagt, det här är fortfarande planer på tidigt stadium och vi (P och jag) väger fortfarande alla möjligheter gentemot varandra..
Under veckans gång köpte vi Bryan Adams biljetter och så bokade vi in min julklapp (River Rafting!!!). P fick göra några härliga shoppingfynd (trots sitt shoppingförbud efter att ha gjort en hårförlängning för tre veckor sedan) och så var vi på Kelownas egna, grymma Center of Gravity, med idel konserter, jetskiraces, basketturnering, Beachvolley m.m. Man kan jämföra det med en blandning av Båstadsveckan och Göteborgskalaset/Way out West i miniformat. Mycket folk och bra stämning. P blev chockad av att det verkade som om alla gick runt i sina minimibikinis (många i:n där..), men jag märkte det knappt. Synen påminde mig om mina år i Kalifornien antar jag..
Imorgon söndag är det sista dagen av festivalen och på måndag är det en helgdag i Kanada. Ska bli skönt att kunna koppla av och jobba på sin bränna ;)!
P har lovat att lägga upp bilder imorgon. Några uppmuntrande ord skulle säkert göra bot på hennes skrivkramp! Ni har väl alla våra skypenamn, om inte maila gärna med en del uppdateringar om vad som händer i era liv!
Kramar från oss båda.