OS äventyr

Ja, nu var det ett tag sedan vi bloggade, men här kommer en uppdatering från ett par riktigt händelserika och roliga dagar.

I fredags var vi på middag hos våra grafiska designkompisar från Holland. De gav oss råd och tips på rater här i Kelowna, så Pernilla vet hur mycket hon ska begära nu när jobben börjar strömma in. För enbart över helgen har vi plötsligt fått en del arbeten. Dels har folk hört sig för angående privatlektioner i fotboll, samt så har P fått lite designarbete såsom att designa Kelowna Uniteds nya klubblogga och så har hon blivit klubbens nya webmaster. Vi ska dessutom vara PR ansvariga och skicka in matchrapporter till de lokala tidningarna. Vi har också accepterat ersättningen vad det gäller coachningen av U21-laget. Skönt med lite lugnande besked för alla oroliga (föräldrar...) därhemma, väl?
Jag återkommer till detaljer om en stund, måste bara skriva av mig allt annat som hänt.. Vi såg en Kelowna Rockets (WHL, snäppet under NHL  hockeymatch) där vi tyckte att loggan var ful och P nämnde att hon jättegärna skulle vilja designa en klubblogotyp. Och  bara ett par dagar senare får hon äran att designa Kelowna Uniteds logga, samt kanske även en annan fotbollklubbs logga om de blir nöjda.
Sådana här saker har hänt ett flertal gånger, ni vet när man talar om någonting och så händer det nästan direkt efteråt!

Tyvärr fick vi ngt virus av holländarnas tvåårige son Damian som vi fortfarande inte är riktigt kvitt än, men det hindrade oss inte från att uppleva en härlig, molnfri dag med underbar brädåkning på lördagen.  Här träffade vi ett par medelålders systrar som hade emigrerat till Kelowna från England och precis skulle öppna en coffeeshop downtown. Självklart snackade P´s agent in ett jobb till älsklingen, där hon kan få göra en hemsida åt Giobean Coffee. Vi ska återkoppla med vår nya klient imorgon, Torsdag.

På söndagen fick vi träffa klubbpresidenten. Han gav oss ovan nämnda arbeten, samt lovade att presentera oss för en del personer i sportkretsar och även för en del bekanta som kan ha en del jobb. Vi har också blivit inbjudna till diverse möten för ”Young Professionals” där vi kan nätverka och skaffa fler kontakter. Fasen, där förlorade tjeckerna!! Synd hade varit kul med Sverige-Tjeckien i OS-finalen. Kanadensarna är helt galna efter den tidigare vinsten över Ryssland, men vi står på oss och förbereder oss för att heja fram Sverige i denna drömmatch! Vi kommer vara ganska ensamma i baren, och vi håller tummarna för att Sverige når dit genom vinst ikväll..

Efter mötet med presidenten och en titt på tjejerna som ska tränas av oss åkte vi till Vancouver. Vi bodde hos Dougs och Dawns son strax utanför staden. Ryan arbetar för Microsoft och var hur trevlig som helst. På morgonen efter fick vi t o m nycklarna till huset och kunde komma tillbaka när vi hade fått nog av OS stämningen. Vi umgicks med Hanna (min kompis Henkes syster som bor i Seattle) och hennes väninna Kathy under dagen. Snacka om bra stämning i staden. Vi tog bilder på flamman, på diverse kändisar, fick reda på att Twilightfilmerna, Star Trek, Smallville och en hel del andra filmer och serier filmas i Vancouver. 10 grader varmt, strålande solsken, massa glada människor och ännu mer härlig stämning genomsyrade dagen som avslutades med köttbullar och inköp från IKEA J.

De 4 timmarna i bilen över ”the Canadian Rockies” gav många fototillfällen och när vi såg sjön i Kelowna kände vi båda att vi kommit ”hem”.. Så otroligt vacker och rofylld är omgivningen.

Efter bilfärden hann vi precis till träningen, där killarna fick springa för sitt liv och lite till eftersom deras fitness inte är den absolut bästa för tillfället.

Nu är vi framme vid idag, en dag som vi sprungit lite ärenden i stan och gjort allt för att kurera oss.

Puh. Det var en del av vad som hänt de senaste dagarna.

Hoppas ni har det bra, hörs snart.

Road Trip!

Världens för tillfället mest fotograferade objekt.


Kommentarer

Postat av: Bo

Goda nyheter på jobbfronten får man säga!

Janne; Tjeckien fick ju ett mycket överraskande (och oförtjänt ;-), man måste hjälpa till att dra ifrån Norge)stafettbrons som plåster på såret.

Ni borde vara hos kungen på skidstadion så att ni kan ha skylt("Hej mamma") som vi kan se i TV här hemma. Guld igen!!! Man tackar!

Ha det! /Bo

Postat av: Malin

Bara jag igen! Låter som om ni hade det riktigt nice i Vancouver!! Tycker dock ni är dåliga på att lägga upp bilder, ni skriver att ni tagit en massa men så lägger ni upp 2?! Vilken stil ;))

Grattis till alla jobben, nu kommer det komma ännu fler på löpande band säkerligen!

Kärlek till er!

Postat av: Paula

hey!

va kul med massa bilder, snyggingar!

jag vet visst hur man kommenterar haha, hörs på skype snart igen då! förhoppningsvis har jag massa skvaller från den första och andra skolveckan här då :)

ha det gott, saknar er!

puss och kram från en go banan (det ska rimma lite)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback