Sämre än SMHI, går det?

Den Canadensiska vädertjänsten är om möjligt ännu sämre än SMHI. Det lovades stråålande sol, inte ett moln på himlen och ca -3 gr på BW mån-ons. Det sket sig hejdlöst vill jag lova! Det har ist varit dimmigt med sikt på ca 10m och inte en solstråle så långt ögat når. Vi har därför fått göra om vårt schema och stannat i Kelowna ist.

 

Igår var vi och tittade på Curlingslandslagens träning. Det är inte bara damerna som är här utan även herrarna (eller pojkarna, de såg ut att vara ca 18 år). Lite coolt att SOK skickar alla lag som de tror på till medalj till Kelowna :) Resten av packet får åka nån annanstans på läger, hehe. Vi pratade typ två ord med herrarnas tränare innan träningen men vi hann inte få fram så mycket innan han sprang iväg. Vi var inte ensamma om att följa träningen - 15 pensionärpar satt bredvid oss och följde med spänning varje sten. Jag satt mest och beundrade de svenska skitsnygga landslagskläderna som SOK har fått GRATIS av ett kinesiskt märke som vill slå sig in i Nordamerika. Hockeytjejerna hade ju likadana och berättade hela historien om kläderna. Varje deltagare i sveriges OS-trupp har fått en full resväska med kläder som de ska använda. Allt ifrån de coola jeansen vi visat tidigare till träningskläder, sverige-overaller och skor. Dessutom hade hockeygirlsen en sån himla snygg mössa som jag blev helt frälst i (big surprise att jag fastnade för en mössa va? Hehe)! Ska försöka få tag på en sån när OS är över, måste ju finnas nån som inte är så fäst vid sin, visst?

Curling var det ja... :) Förutom vi och pensionärsligan var där någons barn med barnvaktande morfar och även SVT Sport var där och filmade. De skulle filma lite idag på träningen med, sen klippa ihop det och skicka hem imorgon. Så kolla noga på sporten för att se Kelownas fantastiska curlinghall. Vi pratade också med Jonas Karlsson på sporten (fast vi kunde inte för våra liv komma på vad han hette så vi fick springa hem och kolla upp det) och han tyckte det skulle bli skönt att komma till Whistler och ha en fast adress i iaf några veckor. Han och kameramannen hade varit i USA/Kanada i typ en månad för att göra massa olika pre-OS-reportage. Han tyckte det var jobbigt att vara på ett ställe i max 3 dar innan det var dags att resa vidare. Ja, det är verkligen synd om killen som måste åka runt i nordamerika med fullt betalt och massa traktamenten för att hålla på och prata med massa sportstjärnor och helt enkelt jobba med sin hobby! Vissa har det inte lätt :)

 

Ikväll är det smågrabbsträning igen och förhoppningsvis är president Mark där så vi kan få rett ut alla detaljer kring våra kontrakt snart.

 

Igår innan curlingträningen var vi och kollade på ännu ett boendealternativ. En basement suite hos ett äldre par (eller ja, äldre och äldre... Som våra föräldrar ungefär, hehe, sorry!) som bodde 15 min promenad från fotbollsfältet och 10 min promenad från stranden. Det var en jättefin suite och vi hade isf en egen uteplats med grill och delade trädgård med dem och deras två Goldens!! Bara hundarna sålde ju in det till mig :) J blev riktigt riktigt intresserad av att flytta in direkt. Detta är ett av de allra bästa alternativen vi sett och det kan faktiskt hända att vi tar det. Vi ska bestämma oss senast imorgon så vi får se. Vi håller er uppdaterade såklart.

Later


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback