Smakstart på tränarkarriären

Idag var det dags för första matchen med smågrabbarna. En dryg timmes färd söderut, Penticton, var målet för dagens prövning. Våra killar är inte så himla bra, de är B-laget i 13-års gruppen, och har inte direkt haft någon riktig tränare innan detta året och har mest bara varit "över" från de som blev i a-delen. Men de vill väldigt mycket och lyssnar och tar direktioner fantastiskt bra. Riktigt kul att se. Vi mötte ett b-lag, vars a-lag skulle vara jämnbra med våra a-pojkar och vi var rädda att vi skulle få storpisk. Killarna sa att deras matcher oftast slutar med 6-1 och 8-3 förluster. Men efter en (ovanligt ordnad) uppvärmning var det dags att sätta igång. Målet för dagen var att inte släppa in något mål och det började riktigt bra! Vi tog ledningen med både 1, 2 och 3-0! Sen släppte de lite upp till 3-3 innan halvlek. I andra halvlek öste det in mål, både fram och bakåt och matchen slutade till slut i VINST!! 8-6 blev slutresultatet och killarna var överlyckliga!! Det var en riktig kämparseger och det ar riktigt kul att se.

De här små killarna är så otroligt väluppfostrade så vi blev lite chockade första träningen. Efter varje träning och match är slut kommer de en och en och tackar för träningen och tar i hand! Vi blev helt paffa och var tvungna att fråga de andra tränarna ifall de brukade göra så och det var tydligen väldigt vanligt. Såå himla söta!! :)

 

Igår var vi också på relaeseparty med bandet Stolen Coast som släppte sin nya (första?) cd. James och hans syster Candice var frontfigurerna i bandet och de sjöng riktigt bra. James fru Nikki målade på scen samtidigt som konserten, det var riktigt fräckt att se hur hennes känslor och tankar, och därmed också tavlan, ändrades till olika låtar. Efteråt pratade vi med N och J och de bjöd hem oss på middag till sig på onsdag, det ska bli jättetrevligt verkligen.

 

Vi letar också fortfarande efter den perfekta lgh, mäklaren ville inte ge med sig på priset på den vi ville ha så vi tackade nej. Tittade på ännu en i morses men den låg alldeles för långt åt helt fel håll. Vi har bett folk vi träffar att hålla ögon och öron öppna för vår skull och förhoppningsvis ger de snart resultat.

 

Tyvärr tar bilderna ungefär 100 år var att ladda upp så det blir bara någon per gång. Snart drar vi nog ihop ett gäng bilder och lägger upp så att ni är med på vad som händer här!

 

Later

 

Bild från middagen med goa tjejerna Danni, Cissi och Klara



Helg

Jaja, egentligen är ju varje dag en helgdag för oss för tillfället. P kopplar av rejält och tar en patenterad (daglig) tupplur på drygt 3 timmar. Så rolig är jag, tydligen..

Igår tränade jag U14-åringarna. Pga vädret och de otroliga avstånden man får åka för att spela matcher är fotboll inte någon stor sport härborta. Träningen var förlagd till en hockeyrink med konstgräs på. Härpå trängdes uppemot 20 killar. Imorgon, lördag, ska jag vara med under killarnas första match, dryga timmen från Kelowna. Det blir helt enkelt en mindre roadtrip. Efter träningen gick vi och åt med några av de trevliga damkronorna. Vi hamnade på ett pastahak (såklart) och fick reda på alla insidedetaljer om damkronorna, OS-byn, vilka länder som är de största festprissarna under OS veckorna samt mycket annat smaskigt. Utav hänsyn till våra källor, blir det "Kiss, but no tell", eller hur det där ordspråket går...

När middagen var över körde P hemåt. Och ni som känner henne ganska väl vet att popos, Håkans (med andra ord poliser) gör att P blir otroligt nervös. Samt att hon nästan alltid är nödig. Ingen bra kombination för självklart fick vi en polisbil i rumpan. Och självklart satte den på blåljusen efter att ha förföjt oss i fem minuter.. Men som tur var accelerade den förbi på en utryckning. P var kallsvettig, röd i ansiktet och skrattade nervöshysteriskt en bra stund efteråt.

 

Idag har vi sökt en del jobb, handlat samt ringt efter boende. Snart ska vi på en spelning och träffa våra artistiska nybekanta.

 

Ha en härlig helg,

 

 



Househunting...

Eller ja, kanske inte riktigt. Det är mer lägenhetsjakt vi varit runt på idag. Vi har sett på 4 olika lgh på förmiddagen med varierande resultat. 2st var jättefina men priset låg i överkant medan 1 var helt ok och en var lite halvkatastrof. Vi ska försöka pruta lite på vår favorit som ligger ett stenkast ifrån stranden, nära fotbollsplanerna och nära till centrum. Kan vi få ner den till rätt måndadspris flyttar vi nog in så snart vi kan. Vi ska diskutera med hyresvärden och se vad vi kan göra.

 

Nu är J iväg och tränar småkillarna medan jag har vilat lite för att försöka få bort en, vad som känns som evig, huvudvärk. När han kommit hem och duschat och piffat sig ska vi in till stan och äta middag med några av tjejerna från Damkronorna som har sin lediga dag idag. Det ska bli jättetrevligt!

 

Imorgon är det konsertdags när James och hans fru Nikki ska uppträda. James band spelar musik och Nikki målar på scen till musiken. Det ser vi fram emot väldigt mycket, vi har ju sett många av Nikkis tavlor och de är fantastiskt fina och hon har verkligen en egen underbar stil. Ni kan se några av hennes fina (men dyra!) verk här.

 

Hoppas ni har kul planer för helgen! Berätta gärna så vi får vara lite delaktiga!

 

Later


Fullt upp idag igen

Idag har det varit helt fullt upp. Vi började dagen i BW och det var en helt perfekt dag! Strålande sol, -2 och inte en människa i backen. Som en vis vän sagt: så ska livet vara när det är som sämst :) BW ägs av en Australienare och det kryllar verkligen av aussies där. Säkert 80% av alla säsongare än från down under. Idag var det dessutom Australia Day (typ deras nationaldag) och de var inte riktigt kloka! De firade hej vilt med att tex spela Cricket i snön iklädda endast flip flops, linne, shorts, ansiktsmålningar och en stor Aus-flagga runt sig. Även fotboll spelades i snön och stora högtalare spelade musik av australienska artister. Precis varenda en var dessutom fulla som kajor! Helt tokiga :)

 

Efter vår perfekta dag i backen åkte vi hem och åt innan vi gav oss iväg för att träna Kelownas P14-lag. Medan J satte igång vår halva av killarna så pratade jag med presidenten Mark om min framtid i Kelowna United. De ville ju helst se att jag tog över U21-tjejerna själv medan J tog hand om ett killag, men vi kom sen överens om att J ska bli huvudtränare i U21-laget och jag är ass tränare, samtidigt som J är lite hjälptränare för killarna när han hinner. Det U21-tjejlaget är tydligen som ett stadslag för de bästa tjejerna i området och de spelar i en liga som sträcker sig lite österut och sen ända till Vancouver. De spelar 2 matcher per helg så det blir 5 bortahelger och 5 hemmahelger. På detta sättet kommer vi få resa och se massor av hela västra Kanada, vilket låter otroligt spännande! Det visade sig sen att det hade ett "damlag" också som spelade i Premier league som jag tyckte lät intressant. Båda Mark och Shaun tyckte absolut att jag borde spela där då de tyckte att både jag och J var alldeles för unga för att sluta spela på elitnivå. Använd kroppen så länge ni kan menade de. Så det kan nog hända att jag kommer spela en del iår också, vem kunde trott? :)

 

Efter killarnas träning åkte vi för att titta på Damkronornas match mot Kelownas bästa J-killar. Spännande att se min första hockeymatch! Man såg iaf pucken nu, till skillnad mot på tv, så det var tom kul, haha! J fick förklara reglerna ett antal ggr bara när jag ställde hundra frågor om domarnas olika gester. Vi försökte låta och heja på så mycket vi kunde men det hjälpte inte riktigt för till slut förlorade de med 3-0. Men tjejerna, som vi träffade igår på Torch relayen, var nöjda med matchen så det är bara att inse att det är samma i hockey som i fotboll, det går inte att jämföra damer med herrar! Spec inte heller sen man inte får tacklas i damhockey (fick jag lära mig idag, haha)! Jag blev lite upprörd och tyckte att det var väldigt orättvist, det är ju som att spela fotboll men utan att röra varann... Hur skulle det gå för en brötig back som jag? :) Tjejerna (Cissi, Danijela och Clara) var iaf jättetrevliga och vi kommer fortsätta vara den Officiella Svenska Hejarklacken här i Kelowna! Vi tänkte dra igång ett eget PepRally lagom till OS, haha. Känns som om det kan komma ungefär lika många då som igår (närmare 20 000 pers).

 

Nu börjar klockan bli mycket och det är dags att hoppa i säng. Vi ska ju ändå orka upp i backen imorgon igen, hehe.

 

Later

 

 


Olympiska elden kom till staden

Idag hände något stort. Den olympiska facklan kom till Kelowna! Och vilket jippo det blev!

Vi tog bussen in till staden iklädda våran svenska flagga. Kanadensarna hade byggt en scen varifrån några peprallyledare skrek hur bra kanada var och hur många goooolds de skulle vinna!
Efter någon halvtimme eller så rusade äntligen den otroligt populäre, lokale olympiern Scott Franzen in genom folkmassan. Väl vid scenen tände han elden och så var det dags att sjunga nationalsången. Igen.. För tredje gången. Är den här nationalistiska ådran ett nordamerikanskt fenomen?
Väl på plats med flaggan om axlarna hörde vi en hel del kommentarer. Det var några nyfikna som kom fram och frågade varifrån vi kom. Dessutom stötte vi på det holländska paret och hälsade på framtida OS- medaljörer. Japp, de svenska hockeytjejerna har träningsläger i staden och de var svåra att missa med sina Gula och Blåa overaller. Vi fick reda på att de trivdes bra och att vi skulle vara hejaklack när de träningsspelar mot ett herrjuniorlag imorgon kväll!
Se bilderna så får ni en lite bättre överblick över hela spektaklet!
Ha det gott,
De ridande poliserna tog sig tid för oss.
Maskoten. Tillsammans med P.
Vi slog oss samman med den kanadensiska urbefokningen och krävde att landet skulle kallas Sverige!
Den olympiska elden
Ogo Pogo, Kelownas egna sjöodjur!


Storlek...

Saker här har inte riktigt samma storlek som hemma. Antingen är sakerna väldigt små eller vääldigt stora! Tex är en vanlig Coca Cola-burk inte 330ml utan 355ml och en halvliters-pet-flaska är inte en halvliter utan 591ml. Känns väldigt fel att se i affären.

 

Här nedan följer ett gäng kort på saker vi har som är i lite fel storlek :)

 

En minimini Iphone

En jäättestor tandborste


Pytteliten handduk


Pocketböckerna är enorma


Och jättesmå sykit. (Stolt nu mamma? Jag har köpt så att jag kan sy :)



Oh, what a day...

Idag har varit en braaa lördag! Strålande sol, 2 grader och inga direkta vindar att prata om. Men oh, så bortskämda vi är nu så det var lite pust, stonk och stön för att det va så mycket folk i backarna, hahaha! Man kan inte få allt, men vi har det bra nära iaf så man får stå ut med att få stå i liftkö i 5min per gång. Det har blivit lite kort och lite film i backen idag när vädret var så fint, ska försöka trixa upp iaf en film jag gjort på J när han åker. I den ser man alla horder med människor som invaderade backen idag om man är uppmärksam. :)

 

Väl hemma igen blev det lite bubblande och sen in till stan för middag. Det blev kinamat, mmm. En tallrik mat, en tallrik sallad, en tallrik med frukter och en för efterrätt. Vi gick därifrån mätta och glada kan jag lova.

 

Idag har J fått sin nya telefon äntligen, en Mini-Iphone. Och den är verkligen MINI! Pyttepyttepytteliten :) Den sitter han och leker med nu.

 

På radion idag "varnade" de allmänheten för att ta bilen in till stan på måndag när facklan ska hyllas. De beräknar att upp till 15.000 pers kommer närvara så det kan bli lite ont om parkeringsplatser! Kommer såklart uppdatering om det efteråt också :)

 

Nu ska det öppnas lite vin och bara myysa :)

 

 

 

 



Fredag

Det blev ingen artistisk kväll eftersom P inte kände sig hundra. Kvällen tillbringades istället med att se Sherlock Holmes. Är det bara jag som tycker att han den där Downey Jr pratar för tyst och fort?

Idag, fredag har varit en lugn dag. Det var fint väder härnere i dalen igen och eftersom jag hade en intervju på eftermiddagen hoppade vi skidåkningen igen. Intervjun gick bra, men jag är inte intresserad av tjänsten, vilket gjorde att vi båda sökt jobb under kvällen. Vi börjar få allt bättre överblick över staden och börjar hitta lite smultronställen. Tydligen har Kelowna 320 (!) soldagar per år och med bergen som ramar in sjön är det fantastiskt vackert här i "the Okanagan Valley".
Imorgon ska jag äntligen lyckas åka ifrån P. Det är väl vad jag siktar på i alla fall!
Hoppas allt är bra hemma och att ni får en bra helg.


Mountainhiking

Efter en go sovmorgon struntade vi i BW idag och beslutade oss för lite bergsvandring här i Kelowna ist. VI tog bilen till Knox Mountain, precis vid vattnet, och började sen vår klättring uppför berget. När vi kommit upp en bit och sen runt berget var utsikten heelt otrolig! Tom JAG, som inte direkt är någon skogsmulle, var tvungen att stanna upp flera gånger och bara njuta av utsikten, naturen, bergen och sjön. Det du Annika! :) Efter drygt 2,5 tim var vi tillbaka vid bilen och åkte hemåt igen. Nu sitter vi och slappar lite till CSI för att senare ikväll träffa våra artistiska vänner och få ut lite kreativa impulser, ska bli riktigt kul.

 

Imorgon ska J på en anställningsträff med en dam, hoppas det kan leda till något bra. I övrigt vill Kelowna United att han ska vara med på nästan alla lags träningar men tillslut får man säga stopp. På måndag ska jag, J och presidenten träffas och snacka igenom villkor  och så för att se hur det kommer bli under säsongen. Igår när de tänkt lite på saken ville de nog helst att J ska ta ett av de äldre pojklagen för att jag ska ta f19-laget själv. Kvinnliga tränare är inget som någon hört talas om här och de såg genast det positiva i det. Så blir det nog inte men vi får se efter måndag om vi kommit fram till något.

 

På måndag är det även något annat stort som händer här i Kelowna. Då kommer nämligen OS-facklan hit!! Det kommer vara ett stort party i City Park i flera timmar innan facklan kommer. Vi kommer självklart även delta som de stolta svenskar vi är! Vi har ju med oss en stor svensk flagga som absolut ska med. Lite ansiktsmålning och ett Sverige-pannband på det och vi siktar på att hamna i lokala tidningen :)

 

Vi har även fått förfrågningar om bilder på bilen så självklart får vi ju tillgodose de önskningarna. Röda Pärlan! För tillfället liite oputsad men går som en blixt ändå, haha!

Lägger även upp lite bilder från en härlig dag när vi promenerade runt i City Park i solen och bara njöt av att våren verkar vara lite på ingång.

 



Mot VM 2022

Nu är ni säkert nyfikna hur våra möten gick och vad som hänt idag.

Vi kan ju börja med gårdagen, då vi skrev att vi skulle träffa ett holländskt Designerpar.

De bodde centralt och hade lämnat allt de hade för att starta ett liv här i Kelowna. Båda har varit ingenjörer och nu sadlat om till grafisk design och internet marketing. Dessutom hade de en 2-årig son och skötte ett Bed and Breakfast. Med andra ord ett riktigt hurtigt, trevligt holländskt par som bjöd oss på hembrygt öl! Och det smakade faktiskt bättre än Canadian Molson, den prippsliknande sörjan de har på fat på de flesta ställen.. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, men inte jobb, förrän Janne lämnade sällskapet för en kissepaus. Väl tillbaka lyssnade jag väl mest och förstod på Ps ansiktsuttryck att de inte hade mer jobb än till sig själva för tillfället. De var ett ganska nystartat tvåmannaföretag och att anställa en person till låg inte i deras plan för tillfället. Hursomhelst lämnade vi dem framemot midnatt med en hel del ny kunskap om Kelowna och arbetsklimatet. Deras firma kommer växa och P gjorde ett gott intryck. Jag var nöjd med tipsen om hur man brygger sitt egna öl, samt att det finns vingårdar som kan specialgöra vin på beställning! Om två månader får ni komma hit, då ska det vara redo att avnjutas!!

 

Tisdagen ägnades åt att följa upp en del mail och ett par av tipsen vi fick från holländarna. Dessutom tittade vi till Ps drömarbetsgivare, nämligen DISNEY! De rekryterar för tillfället och ett av deras nyinköpta bolag finns här i Kelowna. Både P och J har sökt olika arbeten. När vi kom till adressen, som inte går att hitta utan en del detektivarbete, eftersom så många skulle hälsa på dem för jämnan, blev P helt knäsvag. De spelade upp Disneyfilmer i lobbyn! Och vi lämnade stället med telefonnummer till HR personen i fråga. Här ska vi terrorisera till oss en intervju!!

 

Sedan var det dags för nästa möte med Kelowna Uniteds president. Vi pratade en stund och jag fick bra vibbar av föreningen och vad presidenten försökte uppnå. Klubben är ganska stor och de behöver duktiga tränare. Det verkar som att de har ett bra U19 tjejlag. Jag var snabb i tanken och pratade in P som eventuell assisterande tränare. Vi får se vad vi tycker om ett sådant commitment och om det är lika kul och bra som det verkar. Jag fick iaf stora förhoppningar om att detta är starten på ett kanadensiskt tränaräventyr, som inte kommer sluta förrän jag som Kanadas förbundskapten leder laget till VM slutspelet i Indonesien, Qatar eller Australien år 2022 ;). Menmen, varför gå händelserna i förväg, jag skriver bara "fortsättning följer..."

 

På det stora hela, en ganska produktiv dag med en del nätverkande och kontaktbildning. Imorgon siktar vi på Big White, samt ett fotbollsträningspass som intagningsprov. Jag har drillat P länge och väl i taktik och upplägg under vår avkoppling i jacuzzin..

 

Hörs snart



Besök :)

Vi skulle ju bli väldigt glada om folk ville komma på besök så att vi får visa er hur fantastiskt det är här. Därför har jag kollat upp lite åt er för att underlätta en semester hit :)

Det finns flera olika sätt att ta sig hit vilket gör att man säkert kan hitta billiga flygbiljetter om man söker lite. Vi kommer såklart och hämtar våra gäster på flygplatsen oavsett vart ni landar! Vi sätter oss i Röda Pärlan och gör en roadtrip av det.

 

Sätt 1: Flyg till Kelowna. Vi bor ca 20 min från flygplatsen och detta är ju ett himla käckt alternativ för oss :) Dock är det inte så många flyg som går hit så det kan vara klurigt att hitta billiga biljetter.

 

Sätt 2: Flyg till Vancouver. Hit flög vi, det funkade jättebra. Vancouver ligger ca 4,5 tim från Kelowna. Hit kan man hitta bra biljetter om man inte kommer hit under OS.

 

Sätt 3: Flyg till Seattle. Seattle ligger ca 1 tim söder om Vancouver och hit flyger väldigt många bolag. När jag letade lite snabbt hittade jag flygbiljetter för 4900kr inkl skatt så det går nog att hitta riktiga fynd hit.

 

Här kommer en liten beskrivning av Kelowna:

 

Skidentusiaster jublar över möjligheten att besöka Kelowna i British Columbia, Kanada - där det finns tre stora skidorter inom en timmes resa från staden. Den mest kända av de tre är Big White, med mer än 7 meter pudersnö, utmanande terräng och förstklassiga lifter. För besökare under sommaren är Okanagansjön lockande för dem som åker båt, simmare, vindsurfare och dem som vill vara på stranden - men du ska nog hålla utkik efter den lokala legenden Ogopogo, Kelowna's svar på Loch Ness. Gyro Beach är den mest populära stranden, speciellt bland de yngre, på grund av dess många aktiviteter. Under juli och Augusti ligger temperaturen på över 30 gr och Okanagan-området kallas för Canads Hawaii. Golfare älskar också Kelowna och vinentusiaster uppskattar de många lokala vingårdarna.

 

Hoppas nu att detta lilla inlägg gjort att alla tvekare beslutat sig direkt för att komma hit :) Svenskar är väldigt ovanliga här och vi är de första de sett här på 5-6 år. Det är kul att vara unik!

 

Later

 

 


Dags för Business

Nu är det snart dags för mitt första Business meating, hemma hos ett Holländskt Grafisk designer-par, tillsammans med J. Vin och prat är planen ikväll så får vi se hur det går därifrån :)

Imorgon ska J på sitt första viktiga möte också! Med ordföranden i Kelowna United, stans största fotbollsklubb, för att diskutera tränarkarriär. Saker börjar ordna upp sig mer och mer här, ju mer folk vi träffar och ju längre tiden går.

 

Idag har vi spenderat hela dagen i BW, en uunderbar dag! Som tyvärr dämpades av att det första som hände när vi kom upp var att jag vred till mig högerknä. Därför blev det inte så mycket offpist idag, förutom första åket när vi kom lite fel :)

J har redan förbättrat sig väldigt mycket sen vi kom och det är jättekul att se. Jag tar ju självklart åt mig all cred som den faantastiska lärare jag är, hehe! Han blir mer och mer säker på brädan och tempot är det en avsevärd skillnad på. Han börjar bli lite väl uppstudsig dock och föreslog flera gånger att race:a om först ner till liften. Jag får vänta någon minut när jag kommit ner för att han ska komma ikapp, hehehe. Men om någon månad kan han nog börja ge mig en riktig match!

Idag såg jag något underbart kul i backen; En tjej, i vår ålder på bräda, med sin dotter på ca 2,5 år på skidor åker förbi där vi sitter och njuter av utsikten. Lilltjejen följer i mammas spår och hänger med fantastiskt bra tills mamman helt plötsligt ropar "stanna i pisten" till lillan, för att sen dyka ut i skogen och dra en snabb repa i lössnön, göra några hopp och sen dyka upp i pisten några meter längre ner.  Lilltjejen var på väg att hänga med in i skogen tills hon såg vart mamma tog vägen och ångrade sig då och väntade tills hon fick syn på henne igen längre ner. Då struttade hon helt enkelt ner till henne och de fortsatte sin färd nedåt igen. Helt adorable!!

 

Imorgon efter Js möte ska vi ge oss ut och terrorisera de företag som vi skickat in våra anökningar till men inte svarat. Då får de se i egen hög person vilka stjärnor som sökt jobb och kommer inte kunna motstå! Vi kommer nog hem med en 3-4 jobb var, minst! :)

 

Jättekul att några fler vågat sig på att skriva kommentarer, det är fantastiskt kul att läsa!! Fortsätt med det tack :)

 

Nu, hopp in i duschen för att lukta gott för våra nya bästa vänner, hehe!

 

Later

 

 



Networking

Det P inte skrivit om, och jag förstår henne, är att jag vunnit de flesta andra spel vi spelat. Tex i poolbasket, där jag leder med 2-0, och därmed kan kräva en timmes massage när jag vill..

 

Hursomhelst, de senaste dagarna har varit ganska intensiva och produktiva. Vi networkar för fulla muggar för tillfället. Tordagen gick snabbt, vi vaknade relativt sent, eftersom det snöade på berget struntade vi i brädåkningen. Däremot åkte vi upp tidigt på fredagen. Lite nysnö och en kaxig J började dagen med ett par minnesvärda vurpor. Bl a en riktigt snygg på raksträckan under liften, där jag plötsligt tänker på något otroligt kul, innan jag ramlar på sidan, gör en volt med huvudet som stötdämpare och landar återigen på brädan, för att obekymmersamt åka vidare. Gud, vad mycket skrattsalvor jag hörde från sittliften..

 

Efter ett par timmars åkning, då det faktiskt börjar lossna allt mer, hämtade vi upp våra bankkort. Tjejen som hjälpte oss med korten såg snabbt att vi inte var Kanadensare och vi började prata. En stund senare var tre kunder och fyra banktjänstemän med i konversationen där vi fick reda på att Kelowna inte ha så mycket att erbjuda en fredagskväll. Hursomhelst fick vi namnet på 4-5 klubbar och pubar som trots allt var värda att uppleva.

 

Efter ett snabbt sten-sax-påse fick jag bli "designated driver". Vi testade en irländsk pub som hade en stor skylt att det bara är 62 dagar kvar till St. Pats day, åt någon världsberömd appetizer (chips med dip, typ!?!) och gick vidare till..

nästa irländska pub. Här hade de en medelålders rockare som sjöng för allt vad lungorna gick för och fick medelålders damer att shaka loss till Mustang Sally!

Väl hemma fortsatte festen en stund innan vi båda somnade djupt!

 

Lördagsmorgon.. CSI ett avsnitt. Sedan gick vi på en audition! Vi kanske får ett call back för att vara spokespersons för olika hemsidor. Vi fick verkligen anstränga oss att låta så svenska som möjligt eftersom dialekter är a och o. P lät som "Inga from Schweden (Anna Anka i Dum och Dummare..)". Väl nöjda med responsen stannade vi vid en fotbollsaffär för lite mer networking. Där fick vi lite nummer till olika fotbollslag, både herr och damlag, samt tips om tränarjobb att söka.

 

Efter det åkte vi vidare in till stan. Grymt bra väder, solsken och 5 grader varmt. Sjön, med bergen i bakgrunden är fantastiskt vacker. När vi strosade förbi affärerna i centrum såg vi plötsligt en skylt; "Art Exhibition". Självklart tryckte P in mig genom dörren upp för de 8 våningarna till en liten öppen studio. Utställaren och hennes man (musiker) var i vår ålder och vi pratade på en bra stund. Sedan blev vi bjudna på både killens spelningar, samt på en get-together på torsdag. Vi klickade direkt, de verkade supertrevliga, precis som alla andra här, och vi återkommer hur träffen var om några inlägg!

 

Under dagen har vi sett många personer gå runt i shorts. Tänk er Sverige den första soliga vårdagen, när man har alldeles för lite på sig och fryser häcken av sig. Då brukar man åtminstone gå runt i jeans och en tröja. Nu var det 10 grader kallare och folk gick runt i shorts och T-shirts... Vi är impade av denna okända vikingaras!

 

Nu har vi lagat mat, och svept våra första drinkar! Ikväll ska vi fortsätta på den inslagan vägen och nätverka än mer genom en kväll på stan! Då blir det dock Taxi båda vägarna.


Bio

Igår kväll beslutade vi oss för att gå på bio och se Avatar 3D. Vi hade försökt få biljetter redan i tisdags men då var alla föreställningar utsålda. Det smått knasiga systemet med bio här (och i usa) är att man står i kö utanför biografen (som inte öppnar dörrarna in förrän insläppet till filmen är) för att så fort dörrarna slås upp rusa in och få tag i de bästa platserna. Biljetterna är inte numrerade utan först till kvarn. Vi fick helt ok platser utan att använda armbågarna för mycket och såg bra hela tiden.

 

Filmen var fantastiskt gjord, den andra världen de är i var makalös att se och vi insåg snart att om man vill se denna filmen så ska den ses på bio och i 3D, då 3D-effekterna höjde filmen. Storyn hade man väl sett tidigare kändes det som men helt klart en sevärd film. Jag tyckte dock att det var väldigt dyrt med bio här (ändå en bra bit billigare än hemma) men det löste sig bra till slut iaf. Vi hade nämligen pratat om att ev se New Moon om det inte fanns biljetter till Avatar. Jag har längtat efter New Moon sedan jag såg Twilight :) Men tack vare det konstiga (men smått käcka) systemet smög vi oss helt enkelt in i nästa salong efter vår film var klar, missade ca 20 min i början men fick iaf se nästan hela New Moon med, för samma pris, hehe! Helt klart värt det!

 

Kvällens höjdpunkt idag var att jag fick försöka mig på att vara frisör på J :) Efter mycket om och men så blev det till slut en frisyr av det hela och den blev tom godkänd också så det kommer jag kanske få fortsätta med. Skulle behöva toppa mitt eget hår med men det gör jag nog hellre själv än att låta J ge sig på det, jag har ändå gjort det många gånger förr :)

 

Igår kväll vid läggdags hade vi svårt att sova så vi beslöt oss för en omgång med Namnleken (person 1 säger ett namn och person 2 säger ett namn som börjar på samma bokstav som 1ans namn slutade på. Tex Sten - Niklas - Sara - Anna osv). Vi är nog alldeles för bra på namn för vi höll på i över 1,5 tim utan att någon vann så till slut fick vi avbryta leken med ett lika resultat, och det händer inte ofta när vi tävlar vill jag lova! Att ge sig är ingen av våra starka sidor...

 

Imorgon ska det vara bättre väder så vi siktar på en tidig dag i backen följt av en sväng in till Downtown för att spela lite biljard eller något annat kul en fredagskväll. Det har regnat ganska mycket nu de senaste dagarna så här i Kelowna är det endast lite snö kvar på vissa ställen men i BW snöar det om det regnar här nere så där är det bra!

 

Nu dags att krypa ner bredvid J och få sig lite sömn inför morgondagens äventyr!

 

Later


Long time no inlägg

Nu får vi ta oss i kragen och uppdatera lite igen. Men dagarna går så fort att man inte tänker på hur länge sen det var man skrev senast. De senaste dagarna har det varit mer eller mindre snöstorm uppe i Big White vilket gjort att vi faktiskt inte åkt upp på flera dar. I måndags trotsade vi vädret och var iaf uppe ett par timmar. Men när man inte ser personen framför sig om de åker mer än 5 m ifrån så är det svårt att få ut mycket av åkningen. Lite fick vi iaf ut, träning, hehe! Eftersom man inte såg vart man borde åka så fick vi chansa och bara inte köra på några granar (gick faktiskt bra idag, haha). Det var nästan lika mycket lössnö i pisten som i skogen så det var svårt att avgöra vad som var vad. Råkade visst leda ut oss i en helt orörd off pist-repa där lössnön var djuup :) J gjorde ett bra jobb men jag fick stanna var 10e m för att vi inte skulle tappa bort varann.

 

Sen dess har vädret knappt varit bättre så vi har faktiskt stannat hemma och haft annat för oss. Tränat i gymmet, bubblat, haft baskettävling i poolen, tvättat och kollat lite film är några av sakerna vi haft för oss. Även jobbsökningar och stipendiesökande har upptagit tid.

 

I söndags så var vi uppe och tittade in på några av de lokala vingårdar som ligger häromkring. J var helt salig såklart och fick genast 100 olika idéer om vår egen blivande vingård. Området där de låg var fantastiskt fint, uppe på ett berg med utsikt över den vackra sjön och fruktträd och vinrankor vart än ögat såg. Vi kommer komma tillbaka med kameran när fruktträden blommar, var så säkra!

 

ps. kommentera gärna ofta och mycket! Är så kul att läsa vad ni har att säga.


Snowboarding

Det har varit några omtumlande dagar som pendlat mellan hopp och förtvivlan. P har varit otroligt ledsen och deppig och alla tankar har varit hos hennes familjs schäfer Zacko som varit sjuk. Som tur är mår han bättre nu, vilket gör att humöret här också blivit bra igen! Gårdagen ägnades åt ungefär 10 CSI och 4 Criminal Minds avsnitt. Det tillsammans med hockey och amerikansk fotboll går dygnet runt på dumburken. Som sagt hände inte så mycket igår, men idag, som ni kan se på bilderna, så hade vi en fantastisk dag på Big White. När vi kom upp var det mycket folk, de flesta asiater. När vi ställde oss på brädorna och åkte nerför backen fick man verkligen manövrera snabbt för de flesta föll som spön i backen. Snacka om många nybörjare, tom jag kände mig duktig bland dessa rookies. Ovanan syntes lång väg eftersom många åkte med gympadojor och jeans, fastän det var 6 minusgrader.


Väl på toppen, efter en del strapatser med ankarliften där P nästan puttade av mig och enbart kraftiga (!?) armmuskler höll mig kvar, följdes vi åt. Jag börjar bli lite kaxigare, för när P bestämde sig för att åka genom lössnö i skogen, så, dum som jag är, följde jag efter. Så många fall, och precis under en av sittlifterna såklart har jag inte gjort sedan.. ja, någonsin tror jag. Ett gott skratt förlänger livet, och det är nog många skidåkare som lever mycket längre efter att ha sett de vurporna, speciellt då jag inte missade granen, utan sjönk ner i den meterhöga drivan, samtidigt som snön från grenarna begravde mig... Jaja, snart är jag väl inte längre en börda för P... Eller, jo förresten det kommer jag alltid vara, hon får stå ut helt enkelt.. ;)
Efter en lugnare after ski, kopplar vi av med, ja just det CSI och en spelkväll. Imorgon är ju trots allt en ny dag och planen är att utforska vingårdarna i närområdet!
Vi är ovanför molnen!


Bilder från Vancouver


Update

Nu har det varit dött här i ett par dagar, sorry! Mycket har dock hänt ändå som säkert vissa sett på Facebook. Drar allt i rätt ordning som vanligt.

 

Dagen efter bilköpet (tisdag) åkte vi upp till Big White :) Vi fick hyra brädor och köpa oss liftkort, huh va dyrt! Vi hade med oss soppa till lunch och hade en gryyym dag i backen. Sol längre ner i backen men dis på toppen. Blåste kallt gjorde det med men det var underbart ändå. Kom hem goa och möra och åt en god lasagne som vi hade i frysen. Åkningen fick räcka som träning då jag lurade ut J i lössnön det första jag gjorde, hihi. När jag hör honom ramla bakom mig vänder jag huvudet upp för att kolla och självklart ligger jag själv strax i en snöhög som jag fick kämpa för att komma upp ur :) vi nöjde oss med att bubbla på kvällen.

 

Onsdagen ägnades åt brädjakt. På Canadas Blocket hittade vi bräda, bindningar och skor till J för ett grymt pris. Till mig var det värre dock. Smått astronomiska krav gjorde att nätet inte gick att fynda på i detta läget. Åkte runt till olika affärer som den ena efter den andra skickade runt oss i jakt på Brädan. Tillslut fick jag dämpa mina krav och bad om att få titta på en likvärdig bräda från ett annat märke och 35 min senare gick jag därifrån med bräda och bindningar i toppklass för bra mycket mindre än min drömbräda. Den som spar hon har :) Eftersom det inte blev någon åkning blev det lättare träning på kvällen följt av jobbjakt och brevskrivande. 

 

Så till idag, när vi åkte den 45 min långa vägen uppför bergen till Big White, för att samma stund som vi kliver ur bilen upptäcka att nån (nämner inga namn här) har glömt hennes snowboardboots hemma i lgh, suck! Det blev till att hyra ett par obekväma kängor för att få ut någonting av dagen. Vädret idag var fantastiskt och trots att det faktiskt var kö 2ggr i liften så blev det en kanondag. Vi lärde känna våra nya brädor i både pisten och i skogen. Ganska nyss hemkomna åt vi vår lunchsoppa och slappar nu lite innan ev träning och middag. 

 

Något väldigt tråkigt som upptagit mina tankar de senaste dagarna är att vovven där hemma i Gbg är dålig och har legat på Blåstjärnan i ett par dagar utan att de ser någon förbättring. Många tårar och lite sömn har det blivit, ständigt hoppandes på att han ska svara på medicinerna och bli bättre så vi inte måste avliva honom. Lider med dem där hemma som måste se honom sån hos veterinären. 

 

Later



Bil

Så för att lugna ner alla oroliga fäder kan vi glatt meddela att vi köpte en bil idag. Dagen i sig var bara ännu ett bevis hur väl bemötta vi blivit av alla kanadensare, även om de retar oss för gårdagens nederlag i JVM. Snacka om hockeytokiga människor, jag tror att ett av examensproven vid grundskolan är att rabbla upp minst 150 NHL spelare! De pratade t o m om NHL svenskars barn och deras anlag att kunna slå igenom i NHL om några år! Hockeytokiga P höll igång den konversationen.   ....    NOT!

Eftersom vi hamnat mitt i ett område med otroligt många bilhandlare, gick vi helt enkelt bara tvärs över gatan i snön till den närmaste bilhandlaren, som råkade vara en Acura (Hondas lyxbilsmärke). Det visade sig rätt så snabbt att deras billigaste bil låg på ungefär 18 ggr mer än vår budget, men säljaren satte sig ner och ringde runt till ställen som skulle passa oss bättre. När han hittat ett sådant, satte han oss i sin splitternya SUV och körde oss dit! Snacka om trevlig prick!
Väl här satt vi i hårda förhandlingar i mer än 3 timmar innan vi hittade ett pris på vår "drömbil". Vi åkte nämligen därifrån i en röd Corvette från 2005! Den går som ett spjut!!
Eller förresten där lurade jag er allt en aning, vi nöjde oss med en 96 Ford Contour med en hel del km på nacken. Men den ska väl hålla ett tag och vi kan nog sälja den för nästan samma pris när vi reser vidare!
Väl hemma har vi tränat i gymmet,  samt badat Jacuzzi! Nice. Snart blir det film och tidig sängdags, imorgon är trots allt en stor dag!
Ciao for now!


Lägenhet

För att lugna alla oroliga mammor kan jag informera att lägenhet är hittad och inflyttad i. Men dagen började på ett minst sagt upprörande sätt...

Vi vaknade vid halv 9 (jetlaggen börjar gå över nu) och medan jag drog mig lite, kollade J sin mail. Vi hade fått ett mail från vår bostadsrättsförening där det stod att ett inbrott skett i uppgång 24 (vår uppgång) natten mellan 29 och 30 dec. Även vindsförrådet var uppbrutet. En magkramp som jag aldrig känt förut satte igång!! Herregud, vi åkte ju den 28 och vårt vindsförråd (med alla våra kläder och personliga saker) hade ju redan haft inbrott för flera flera år sen och var därför utan hänglås och gångjärn och satt ihop enbart genom kättingar. Förstå vår panik! 
Jag kastade mig på telefon och ringde personen som mailat oss för att höra vilken lägenhet som haft inbrott. Efter några försök kom jag fram och fick pratat med henne. Det var inte vår lägenhet som haft inbrott utan två våningar upp! Inte heller vårt förråd hade råkat ut för något, utan de hade gått på 4 andra förråd, alla som hade hänglås och gångjärn kvar! Puuuhhhh.... Tydligen visste de precis vilken lgh de skulle in i och hade brutit upp dörren med en kofot och gått in och plockat det de ville ha. 
Efter vi fått lugnat oss åt vi frukost och tog en promenad downtown för att hitta en buss som skulle ta oss till vårt nya bostadsområde. Bussar är inget som de satsat några pengar på här, de räknar med att ALLA har bil. Hela samhället är uppbyggt efter bilar, vilket gör att vi kommer försöka få tag på en billig begagnad bil som kan ta oss fram. 
Så lägenheten då. Vi hittade en annons i lokala dagstidningen om ett lägenhetskomplex som lät nästan för bra för att vara sant så vi gav oss iväg för att titta på det. Vi fick titta på 2 olika rum varav vi efter noggrant genomtänkande bestämde oss för det mindre. Den kostar 840 dollar (ca 5700 kr) och är ett rum på 30 kvm plus badrum. Två st 120-sängar (perfekt för alla gäster som kommer komma och hälsa på, eller hur??) varav den ena nu vikarierar som tv-soffa :) Det är som ett hotell med lägenheter med 2st pooler (en inomhus och en utomhus) , jacuzzi, gym, tvättstuga och sällskapsrum. Städning och byte av lakan och handdukar sker 2 ggr i veckan, I like! Alla lgh har också High speed wireless internet och satellit-tv. Vi är väldigt nöjda med vårt val och ska försöka få upp lite bilder på den så snart jag kan!
Nu, sen frukost innan biljakt står på agendan.
Later
ps. det har snöat ca 10cm i natt, whee!


Kelowna

Nu har vi kommit fram till vår hemstad det närmsta taget. 6 timmar med buss tog oss till Kelowna, den mindre och billigare staden, där vi kommer husera och jobba (och åka så mycket snowboard vi hinner :) )

Vi bor nu på ett hostel tills vi fått tag på ett permanent boende, vilket förhoppningsvis kommer lösa sig imorgon. Vi har redan några intressanta alternativ och vi hoppas kunna få något av dem.

Dagen började på ett trevligt sätt när vi till frukost fick se andra halvlek av Reading - Liverpool innan vår taxi kom för att ta oss till Centralen där bussen gick ifrån.

I övrigt har inte dagen bjudit på så mycket mer än resan och en promenad till närmsta öppna restaurang för lite mat i magen innan vi landade in på rummet för att slappa innan det är sovdags.
Förresten var nyår kanonbra! Vi fick en jättegod 3-rätters middag med vin till och även champagne och jordgubbar vid 12-slaget. Vi var hemma vid kvart över 2 - halv 3 lagom glada och goa. Ingen bakfylla dan efter iaf :) Kan inte ni alla skriva vad ni gjorde för kul på nyår så vi får lite koll på er med? Vore kul att läsa!

Later

ps. Lägger snart upp lite bilder som vi tagit hittills.


Gott Nytt År!

 

 

Nu är klockan 4 på eftermiddagen. P ligger här på min axel och blundar. Vi är riktigt förberedda för kvällen, bl a ska två champisar hinnas avnjutas innan vi har bokat biljetter till en tre rätters tasting meny och en stor nyårsfest om 3 timmar.. Det ska bli kul. För säkerhets skull smugglar vi med några miniflaskor vodka att kunna spetsa ut drinkarna ikväll. Fullständig rapport om kvällens strapatser redovisas imorgon!

 

Så vad har hänt annars hittills? Jo, gårdagen började med ett par klassiska P citat.. Eller åtminstone bevis på hennes mattehjärna, som hon faktiskt vanligtvis är väldigt stolt över. Vi tog en morgonpromenad runt halv 6 på morgonen (jetlaggen..) och tittar på matskyltar där det. Donair kebab 6 dollar står det på en av dessa. 1 kanadickisk dollar står i ca 7 kronor.

 

P: Gud vad billigt, en Kebab för 35 kronor..

Jag tittade lite på henne och frågade om hon var säker på priset.

Hon sätter då igång tankeverksamheten innan hon svarar;

- Nej, just det, jag tänkte på 6x5 ju!

Jag: Mmm ....

 

Ja, precis, det här är tjejen jag reser tillsammans med. Det kommer absolut bli ett stort äventyr!

 

Lite senare tog vi en lång promenad genom den här helmysiga staden, där vi gick genom the Gastown, förbi Chinatown med Pillan ständigt sjungande på någon gammal Nilecity sketch om stackars asiater med adoptivföräldrar.

Dessutom han jag med att registrera mig på en jobbsökarförmedling och lämnade av min CV hos Vancouver Whitecaps, stadens största professionella fotbollsklubb. Mottagandet av den stackars, övertidsarbetande receptionisten som var ensam i hela byggnaden var dock rätt så ljummet, tyvärr.

 

Nyårsafton började med en frukost på Liverpoolbaren. Nog för att vi är ambitiösa med våra alkoholplaner (BARA Champagne och vatten fram till middagen), vi ligger ändå i lä med de två killarna i 25 års åldern bredvid oss som avslutat två (2) kannor öl innan vi ens hade ätit klart! 

 

Efter frukost var det dags för vår Mani + Pedi! P fixade naglarna och jag lät två söta asiatiska flickor tvätta, massera och trimma mina fossingar. I vanliga fall säger jag stackars fötter, men idag var det nog mer synd om dessa stackars varelser som måste röra två välanvända fotbollsfötter som inte haft skuggan av någon omsorg på ett par år.

 

Resten av dagen tog vi en till promenad där vi såg två andra "söta" (Pillan) delar av staden. Jag fick använda två av mina tre "gå-inte-in-i-den-affären" kort på Zara och H&M.

 

Nej, nu är det dags att börja göra sig i ordning. Vi önskar ett riktigt Gott Nytt År till er alla och hoppas verkligen att allas drömmar och önskningar går in under 2010!