Vancouver, tubing, drive-in bio, jobb, framtid, ja, mycket igen helt enkelt.

Det blir ju lätt så när man inte skriver på ett tag. Pernilla har tydligen fått skrivkramp, jag tror helt enkelt att det beror på att vi kommit in en sorts vardagsrytm. De senaste veckorna har börjat få en sorts struktur, med P som jobbar till 14.00, sedan solar vi och badar i sjön, innan mina träningar börjar. Över sommaren har jag fått allt fler privatlektioner, samtidigt som vissa har semester och reser utomlands, samt så blev jag även tillfrågad om jag kan leda ett fotbollsläger. Tydligen hade organisatörerna hört rykten om en duktig coach och det värmer ju alltid att höra. Tyder på att jag gjort saker rätt än så länge..

I helgen var vi i Vancouver för säsongens två sista matcher med P´s lag. En vinst och en förlust, men jag är ändå ganska nöjd med hur laget och Pernilla spelat på sistone. Stor skillnad mellan dam och herrfotboll, samt nivån och professionalismen gentemot Sverige dock.. Frustrerande, men vi gör allt vi kan för att få allt att bli lite bättre!
I Vancouver träffade och pratade vi även med en person som skulle kunna ge oss jobb för många år framöver. Vi är båda sugna på att stanna längre och har påbörjat ansökan om en förlängning av visumet, så vi kan komma tillbaka till Kelowna efter Sverigeresan vid jul/nyår.
Mer saker vi testat på under veckorna som gått är;
Tubing- vi flöt nerför en flod i maka takt sittandes i en stor plastring. En bäver eller utter simmade bredvid oss under större delen av färden.
Drive-in bio; En timmes bilväg från Kelowna ligger en av Kanadas sista, fungerande drive-in bios. Vi kände oss som i alla äldre filmer man sett när man sitter i bilen och tittar på jätteduken, nedanför en klar stjärnhimmel.
Paul och jag har dessutom startat en fotbollsskola med en del spelare från U14-laget. Detta initiativ betalar räkningarna samt låter P och mig ha en del fritid och pengar över till att gå på både Lady Gaga i Augusti, samt se Bryan Adams när han kommer till Kelowna om en dryg månad! Det ska bli kul att se och höra en av de stora rockidolerna som vi båda har växt upp med, tack vare storebröder och föräldrar ;).
Nej, nu är det dags att sola och jobba en stund. Måsta skriva utvärderingar, innan jag hämtar upp P på jobbet!
Hoppas ni alla har en härlig sommar, vi hörs snart!


Bilder från Canada Day och Rihanna konsert


Rihanna och mera

Så, nu har vi landat efter denna jättekonsert. Snacka om att Rihanna verkligen har en hel del hits. Det var ju verkligen låt efter låt som jag vände mig om och frågade P om det verkligen var hon som sjöng denna sång med!?

Haha, bra tryck var det i alla fall och vi bytte snabbt upp oss från våra stolar, där vi faktiskt såg en hel del vad som hände bakom scenen, till ett par prisklasser bättre.
Vi fick också sålt den röda pärlan (vår första bil), till tre australiensare som behövde en sommarbil.
Och så lyckades vi vinna mot serieledarna i vår lördagsmatch! Ännu en bra vecka helt enkelt!
Sommaren är här på riktigt, med dagliga temperaturer på över 32 grader.
Vi försöker hyra ut vår lägenhet i Sverige, om någon vet ett trevligt par, kan ni väl nämna vår 3a på 77 kvm och ge dem våra emailadresser?
Hmm. P har nog tagit med sig kameran till jobbet, vi laddar upp en del bilder så fort den kommit tillbaka!
TTYL!


Oj, nu var det dags igen

EFter mitt lilla uppehåll från bloggen (har haft en enorm skrivkramp) återvänder jag nu eftersom det händer så mycket nu att det är svårt att hålla koll på allt :)

För några veckor sen var min mammi här och det var underbart att se henne! 9 härliga dagar som spenderades med sol, vin, grillat, Bean bag tossing, fotboll och mycket annat.
Sen dess har det också varit midsommar och det firades såklart med lite partaj här borta med. Svensk midsommarbuffé, bål, lekar, mycket skratt och fint väder präglade den dagen. En mycket lyckad tillställning som alla inblandade tyckte skulle återskapas nästa år.
Sedan sist har jag drabbats av och nästan blivit av med en ljumskskada. Vi har också fått vår första vinst med PCSL-laget! Förra helgen kom den efterlängtade vinsten men den satt hårt inne, 4-3 blev det till slut. Vi spelade även två matcher denna helgen men tyvärr en förlust och en lika som facit. Även gårdagen var matchdag och min kropp börjar känna av åldern kan jag lova! Reslutatet igår blev en till förlust men vi spelade bra fast det räckte inte till riktigt. Det viktigaste från matchen var dock våran målskytt, gissa vem?!?! Nickade som vanligt in en hörna, det är inte många mål som gjorts med mina fötter iaf, inte så konstigt när jag aldrig får spela på min naturliga plats på topp ;)
Och tack vare att jag slog (läs förnedrade) J i Bean bag toss för nån vecka sen så har han fixat en överraskningskväll som ska ske på söndag, jag har en liten aning vad som kommer ske men vet inte säkert förrän på måndag om det stämmer :)
Utöver detta så ska vi på konsert på måndag kväll, Rihanna och Kesha spelar i Penticton (ca 50min härifrån) och det ska bli riktigt riktigt kul!
Imorgon är det Canada Day här (typ nationaldag) och alla är lediga och i City Park kommer det hända saker hela dagen men ett stort fyrverkeri som avslutning på kvällen. Vi ska spendera dagen och kvällen med Paul och Lisa men vet inte riktigt vad vi ska hitta på än. Förhoppningsvis kan vi bara ligga och gotta oss vid deras pool hela dagen, följt av grillning på kvällen och titta på fyrverkerierna från deras balkong.
Hur är nu allt hemma i Svea rike? Har sommaren kommit än? När har ni alla semester och vad ska göras då? Några andra roliga nyheter?
Prochazkas, vi har tittat på bilderna från både ombyggnad inomhus och från altanen och det ser ut att bli kanon!
Eriksons, Måste vara jättejobbigt att vänta så himla länge på att få flytta när man väl köpt nåt nytt. Tålmodig som jag är hade jag krävt att få flytta in inom 5 mån. De får ju skynda på lite liksom :) Ska bli jättespännande iaf att se hur det kommer se ut!
Later