Fotbolls VM, samt en del annat såklart

Marie, Pernillas mamma, har varit här i drygt en vecka, därav den dåliga uppdateringen den senaste tiden. Jag ska i alla fall försöka göra en längre sammanfattningen av dessa dagar.


Samma dag som Marie landade var vi i Vancouver och spelade match. Tyvärr skadade P ljumsken och hon har knappt kunnat gå sedan dess. Det blir lite bättre för var dag, men läkarsonen har ordinerat vila och träningsförbud på obestämd tid. Båda matcherna den helgen gick mindre bra, vilket innebär att laget är duktigt revanschsuget (förhoppningsvis) inför denna helgens två första hemmamatcher. Till dessa försöker P och jag skapa lite drag och jobbar på ett matchblad samt att få tjejerna att sälja/ge bort matchbiljetter, hitta sponsorer och dylikt! Vi får se hur detta går!
Våren är i alla fall här enligt stadsborna. Detta innebär att vädret är oftast som en varm, på gränsen till het, svensk sommardag. Och än varmare ska det bli. P njuter av varenda minut och skyndar sig ut i trädgården mest hela tiden. Hon är van vid att man måste ta vara på varenda solminut, medan den mer rutinerade J vet att man kan ta det lugnt och vila i skuggan, eftersom solen kommer vara här imorgon med! Vi börjar få ganska bra brännor båda två, till P´s förtjusning.
Veckan som gått har bjudit på goda luncher och middagar, vinprovning, shopping och varma grillkvällar. Vi gav tjejerna ledigt från fredagsträningen och hade en fyrkamp med Ultimate Frisbee, Fotbollstennis, Badminton och Beachvolley på träningen innan.
Mor och dotter hade också en tävling. I att försöka slå mig i Yatzee, plump och "Bean Bag Toss". Dock blev resultatet ett förkrossande 0-9 vid Maries hemfärd. Men erkännas ska att jag hade tur ALLA dessa 9 ggr.. Riktig bonnröta, t o m.. (Enligt mor och dotter....)
Nu jobbar P 75 % (8-14) medan jag tittar på VM. Dessutom får hon en del kontraktsarbete från jobbet, bl a göra om deras logga och hemsida. Själv ska jag prata framtid med en del fotbollsföreningar i regionen, och nu när vi nästan bestämt oss, även börja planera för att stanna här en längre tid.
Nej, nu är det dags för andra halvlek av Nordkorea-Brasilien. Eftersom P har tippat Brasilienvinst, så lär matchen sluta allt utom just det! Hon ligger ju trots allt på en hedrande 216e plats (av 217) på fotbollstipset!
Bilder och ett efterlängtat inlägg från min älskade tjej komer snart igen!


Ny bil

Äntligen! Så gick iaf tankegången när vi fullföljt köpet av vår nya Mazda Tribute!


Vi har provkört många bilar och varje gång får man fylla i ett temporärt körbevis. Titta nedan vad de tyckte att jag hette..
Mazdan har iaf ganska lågt miltal (nästan 3 ggr mindre än Forden), och kör bra. Nu behöver vi inte vara rädda för att vi ska få motorhaveri vilken minut somhelst. P har redan döpt bilen. Den heter "Blå vågen". Forden heter tydligen "Röda pärlan". Vad är det med tjejer och att namnsätta bilar? Är det vanligt eller är det ett Pernillafenomen?
Veckan som gått har bjudit på en del fotboll. Vi förlorade med  U 21-orna (P´s lag) i onsdags och det var ett par jobbiga dagar med tanke på en del som hände under tiden. Det var mycket känslor och ett litet bakslag med en släng av hemlängtan, samtidigt som det regnade lite. Dock ändras humöret direkt när solen är framme och när tjejerna fick revansch på sig själva genom att spela bra i söndags.
Dessutom har P fått ett deltidsjobb. Precis som hon strävat mot, nu får hon jobba halvdagar (och tjänar mer i timpeng än hon gjorde i Sverige). Den extra fritiden ger oss möjlighet att hitta mer kontraktsjobb och mer tid i solen.
Vi ser båda framemot Marie som kommer och hälsar på på Lördag. Vi hämtar upp henne på flygplatsen i Vancouver och Marie får direkt bli lagmamma, eftersom vi har två matcher i Vancouver den helgen!
Annars mår vi bra och njuter av varandras sällskap och livsstilen här i Kelowna!
Kramar, saknar er alla,