Hembiljettt

är ombokad till den 17e December. Vad som händer sedan är fortfarande oklart.. Nu är det Victoria day här i British Columbia. Det är början på campingsäsongen för många och alla är lediga idag måndag. P har varit lite småsur efter vår senaste förlust med U 21 laget, (0-2, läs mer på www.pcsl.org). Efter matchen satte vi oss i en bil och åkte två timmar till Kamloops där 14-åringarna hade en turnering. Landskapet här är verkligen otroligt pittoreskt och vackert. Vädret gör en glad mest hela tiden. P och jag har anmält oss till Kelowna City Chase i slutet av Juni. Detta är ett event som liknar Amazing Race, men endast i Kelowna då såklart. Det ska bli kul och nu läsaer vi på om staden för fullt. Vi fortsätter leta större bil, det börjar närma sig känns det som. Nu ska vi till stranden och sola en stund innan det är dags för storhandling. Fortsätt rösta, man kan nog rösta en gång om dagen, tror vi! http://www.macdermottsonbernard.com/juice/ Hörs snart igen.


Seriepremiär

I helgen hade vi seriepremiär med U21-tjejerna. 2 matcher på två dagar! Det var längesen jag spelade 180 min på två dagar och idag är min kropp TRÖTT!! Ledbruten känner jag mig... Men det var iaf kul att spela igen även om det är slitsamt att spela för 4 andra (hade 3 mittfältare i min backlinje som visserligen är duktiga men inte riktigt vet hur en back uppträder). Resultaten slutade iaf 1-1 i första matchen vilket gav en känsla av förlust då vi var det bättre laget hela matchen. Söndagens match slutade 3-3 och det kändes väl helt ok. Matchrapporterna kan hittas här.

Jag har även anmält J till en tävling på en radiostation här i Kelowna. Det handlar om Best Dressed Man som kan vinna ett Hugo Boss kystompaket värt 1500 dollar. Ni måste alla gå in och rösta på snyggingen!! Det gör ni HÄR! Se till att hjälpa J att vinna, rösta på jobbdatorn, hemdatorn, grannens dator, laptopen, från Iphonen, bara RÖSTA! :)
Later


P jobbar

Nu har P blivit inkallad till lite kontraktsarbete. En av mediabyråena i stan har mycket att göra och för tillfället genomgår P en "provperiod", som kanske kan leda till något heltidsarbete framöver. Kul, kul tycker vi. Samtidigt väntar vi på svar från lite andra kontakter angående lite andra jobb.


Matchen mellan "mina" två lag blev en bra tillställning. Tjejerna var det aningen starkare laget och ledde med 2-0 innan elljusen släcktes (misstänkt sabotage från ett asiatiskt spelsyndikat).  Tjejerna var nöjda och just som de var på väg hem fick deras tränare för sig att de skulle springa en stund till (typ mjölksyresträning i 35 minuter). Då ställde sig P framför laget, tittade på mig med sina mest tindrande hundögon och sade att hon skulle vara väldigt snäll mot mig om de slapp springa. Alla tjejerna förstod den vinken och vips steg Ps status i laget ett par 100 snäpp. De slapp dock inte undan helt, det blev lite styrketräning istället..
Matchen i sig var jag trots allt ganska nöjd med, med tanke på att både 14-åringarna och tjejerna försökte spela fotboll längs med marken, och med tanke på vilka framsteg så gott som alla spelare gjort klappade jag mig själv på axeln lite sådär lagom osvenskt.
Till helgen väntar säsongstarten. Två matcher i Vancouver. Jag ser det som en chans till team building. Nedan har jag skrivit en liten quiz för tjejerna. De ska ju gå på college om några år och det är dags att sätta Sverige på kartan!
Håll till godo, och låt oss veta hur många poäng ni skulle skrapat fram, samt hur många vinnarlaget kommer få. Min gissning lgger väl på en sådär 60 poäng (~60 %).  Inga hjälpmedel tillåtna, såklart!
Bonus material, Tack för vykorten, Paula! Snacka om autopilot! ;)


Sorry sorry...

Jag vet att vi varit dåliga på att uppdatera här, vi (läs jag) ska försöka bättra oss!

Vad har då hänt sen sist? Inga jättenyheter direkt, solen skiner, vi grillar om kvällarna, spelar och coachar fotboll, jobbar, njuter av varandras sällskap och bara lever ett underbart liv :)

Det har inte blivit något bilköp än men det kommer i veckan. Iaf innan helgen då vår första seriematch med tjejerna är, i Vancouver. Och vi är lite småoroliga att åka över Rocky mountains i våran skrutt som kan stanna när som helst känns det som (liten överdrift men iaf). Det ska bli kul att få köra en bil som reagerar när man trycker på gasen igen, haha!

Ikväll är det träningsmatch, U21 tjejerna mot våra U14 pojkar. Ska bli riktigt kul att möta dem eftersom man känner alla killarna och träffar dem så mycket.

Här nedan kommer lite bilder från helgen och lite fina naturbilder.


Biljakt, Rav4s, Volvos, Kias och första träningsmatchen

Vi har haft lite problem med internet de senaste dagarna. Egentligen kan det spåras till när P kom hem och började leka med sin nya telefon, Blackberry Curve, och alla dess Wi-Fi funktioner. På något sätt har hon rört om vårat trådlösa modem och självklart är våra hyresvärdar iväg på en campingtur till på tisdag. De får hjälpa till och fixa det när de kommer tillbaka. Men kan ni tänka er att P inte haft en telefon på fyra månader? Nu får man bokstavligen slita henne ifrån densamma när det är dags att spela eller träna. Hon älskar sin Blackberry! Veckan har kantats av diverse diskussioner med otaliga bilhandlare. Vi letar ju efter en lite större bil med mer bagageutrymme och som håller lite bättre vid längre resor. Vi har nog fastnat för en Rav4 men vi diskuterar fortfarande olika finansieringsmöjligheter och behöver en person som kan co-signa för att vi ska få lägre ränta med tanke på våra visum. Med andra ord, fortsättning följer.. Idag (Söndag) had PCSL laget (tjejerna med P som kapten) sin första träningsmatch. Tjejfotboll gör mig galen och sena återbud likaså, vilket ledde till att vi spelade med 10 ma.. tjejer. När sedan två tjejer blev skadade så fick en gammal avdankad lirare göra comeback. Och som jag lekte med de stackars motståndarna.. Haha, de skrattade tom åt varandra när jag bjöd på korv med ketchup som de hämtade åt mig från läktaren! Matchen vanns men det viktiga var att vi fick ett bättre humm om hur tjejerna spelar. Och vips är jag inte lika orolig inför säsongen även om det finns myckat att jobba på. P då!? Jodå. lite matchovan men nog satte hon en och annan av sina patenterade tacklingar på de stackars Calgarytjejerna vi mötte. Bye for now,