Brädåkning i November!

Bilderna säger mer än 1000 ord! Hur många av er skulle vilja vara här just nu??

Grannens hus...


En månad till jul!

Hade tänkt att börja detta inlägget med en bild på grannens hus men hittar inte sladden till kameran så det får bli en annan gång...

Ja, kylan och snön överraskade inte bara oss utan hela Kelowna blev tagna på sängen en morgon när man vaknade upp till massa snö. Till skillnad mot Sverige ligger faktiskt snön kvar på marken här och allt är så vitt och fint. Det är fortfarande ljust på morgonen när jag går upp vid halv 8 och det är också en stor skillnad mot Svea. Det har varit kallt, ca -8 på dagarna och med vind på det sa de på nyheterna att det var ca -25 till -33gr och de rekommenderade inte folk att vara ute för långa stunder med risk för köldskador. I måndags natt var det -23 gr utanför fönstret, brrr! I samma väderprogram pratade de om att i Toronto hade de närmare 20 plusgrader häromdagen och inte direkt har samma problem. Det är iaf ett STORT land vi bor i!
En månad innan julafton, UNDERBART!! Jag längtar som bara den, nu är ju bästa tiden på året enligt mig. Julmusiken går på repeat och som ni läst har det bakats lussekatter. Vi är inne i ett riktigt bakstim för igår blev det ne... chokladbollar (shit, vilken besvikelse det var! Vad mycket godare det var när man var liten, nu var det bara äcklande tyckte jag och J fick tvinga i sig alla 25 själv.) och ikväll är det ännu en megauppsättning lussekatter i görningen.
Hittade en liten lista på en blogg och tänkte dela med mig mina svar:

4 TV-program jag ser:
1. Greys Anatomy
2. Gossip Girl
3. Dogs with jobs
4. Love it or List it

4 saker jag gjort idag:
1. Jobbat
2. Svarat på mail, bloggat
3. Ätit middag
4. Bakat (bakar) lussekatter

4 saker jag längtar efter:
1. Julen
2. Vänner och familjen hemma i Sverige
3. Få besök från Sverige
4. Anders och Ylvas bröllop :)

4 saker på önskelistan:
1. En hundvalp - en liten Xavi
2. En Balenciaga City-väska i färgen Storm
3. Att vi får svar på Visumansökan snart och att det blir ett ja!
4. Hmmm, kan inte komma på nåt mer, har redan allt jag behöver i mitt liv :) Kanske att alla vänner och familj kunde flytta till Kelowna så skulle livet vara HELT fulländat, haha!

Vår blivande vovsing!
The one and only dream bag!
Drömväskan som jag suktat efter i åratal...

Nej, nu har degen jäst klart och det är dags att sätta igång med själva kattgörandet!
Later


Lussekväll, spelkväll och SNÖ!!

Hej igen,

Nu händer grejer i stugan kan vi meddela. Efter återkomsten från Green Bay har det hastigt och lustigt blivit allt kallare. Den första snön har lagt sig, och vi undrar vart den korta hlsten tog vägen. Ena dagen krattade vi löv och blev klara med 3/4-delar av trädgården, för att nästa dag inte kunna kratta mer pga ett två decimeter tjockt snötäcke. I och med snön har folk börjat klä sina hus i diverse tacky juldekorationer, och vi ska allt rapportera hur USA inspirerade kanadensare är vad det gäller den avdelningen..
P har fått slängar av julfeber och försöker skapa julkänsla dels på jobbet och dels hemma. Detta ledde till att vi bestämde oss för en bakkväll. Tredubbel sats av lussekatter stod på schemat. 6 timmar senare var vi väldigt nöjda med tanke på ett berg på nästan 100 lussekatter. Vi trodde att de skulle räcka, åtminstone tills Lucia, men ödet ville annorlunda. En bortbjudning och en del ätande senare har vi inte en enda kvar..
Vi har lagat en kötbulle och mos middag till vära holländska vänner. De tog med sig sin treåriga son, och vi började direkt tänka på Leah och Alec. Det är trots allt bara en dryg månad tills vi är i Sverige igen.
Under helgen som gått var vi bjudna på en spelkväll hos ett par bekanta. De emmigrerade från England för kanske 7 år sedan, efter att de sålt sitt företag (stroleksmässigt som ICA, tror vi). De bor i ett helt fantastiskt hus med utsikt över hela dalen. I källaren spelade vi pingis, fussball, biljard, och diverse spel. Riktigt kul var det. Ps vinnarskalle var en riktig höjdare, folk måste nu officiellt veta att ingen kör över det här svenska paret i några som helst sammanhang!
Dagen efteråt hade P fika med 4 svenskor som bor i Kelowna, och senare på kvällen blev vi bjudna på en uppskattningsmiddag för en av de lokala fotbollsklubbarna där jag haft hand om U6 programmet. Mitt under middagen blev jag plötsligt presenterad som klubbens huvudtränare och tränarutbildare inför nästa säsong. Sakta men säkert börjar det arta sig inför nästa år för oss båda.
Vi har lovat varandra att prata mer om framtiden under "semesterledigheten". Då har vi trots allt varit här ett år och det är dags att reflektera, samt sätta riktlinjer för kommande år..
Saknar er alla, inte så värst långt kvar till vi ses i verkligheten!


Green Bay del 2

Sedan åkte vi till Chicago. En stad jag alltid velat uppleva. Vissa av oss var en aning bakis i bilen, men när vi väl kom fram visade sig vårat hotwire hotell i själva verket vara ett lyxhotell mitt i smeten. Ett snabbt ombyte senare, bar det av till stadskärnan. P och Natalie hittade snabbt ett (par) affärer de spanade in, medan David lyckades vinna en PS3 kamera och splitternytt spel genom en tv-spelstävling i Playstation 3 högkvarteret. Det var nog resans skräll..

När affärerna väl stängt firade vi Davids födelsedag på en indisk restaurang, innan vi tog ett par supergoda drinkar längst upp i Hancook center, Chicagos näst högsta skyskrapa, 96 våningar och drygt 300 m över gatuplan.
Nästa dag promenerade vi i staden, tittade på en del sevärdheter innan vi åt äkta Chicago pizza. Kyparen var helt underbar, skojade och hade sig.. Vi lovade att höra av oss om vi kände en trevlig singelkvinna 45-60 år gammal. Någon som har några förslag??
Sedan var det dags för andra delen av Davids födelsedag, Chicago Bulls- Portland Trailblazers (NBA basket). Det var definitivt en upplevelse och Natalie hade svindel ett tag. Det är ganska högt i tak..
Väl tillbaka i Green Bay gick dagarna ganska snabbt. Natalie åkte tillbaka till Sverige på tisdagen. Vi fick känna på hur det är att vara collegestudent igen. Jag fick vara med och träna med Davids fotbollslag, vi lagade mat åt Davids rumskamrater, och förberedde oss för Senior Day, Davids sista match på hemmaplan. En härlig seger senare var det dags för lagfest med idel svenska dr...lekar.
Ett dygn senare var vi tillbaka i vardagen i Kelowna. Senaste veckan har varit lite hektisk med en hel del småsaker i görningen. Vi har bla blivit turneringsdirektörer för den första årliga Beach Soccer turneringen som ska gå av stapeln i regionen i sommar.
Vi tränar fortfarande fotboll utomhus, men dagarna blir allt kallare, och snart är det dags för sista träningen innan vinteruppehållet. Dessutom är det i dagarna en månad kvar tills vi landar i Sverige.
Tidigare idag hade vi alternativ träning. Lazertag! P som förstaväljare fick storstryk av Jannes adepter. Efteråt var det pizzakväll och nu pustar vi båda ut framför tvn, innan det snart är dags att lägga sig!
Saknar er alla, hörs snart igen, stort grattis till Karin på hennes "23-årsdag!"


Green Bay del 1

Vi har ju varit (som de flesta nog uppfattat) i Green Bay, WI, och hälsat på Js bror David som pluggar där. Vi kom hem sent i söndags kväll. Vi började resan med att köra drygt 7 timmar från Kelowna till Seattle. Vi började resan efter Js kvällspass som var slut kl6 och var iväg vid sjutiden. Efter några pauser, lite snack för att få komma över gränsen och parkerat bilen på långtidsparkeringen så var det dags att checka in på Seattles flygplats och tack vare att vi var liite tidiga (vi var där runt 4 på morgonen och planet gick kl8) blev vi flyttade till ett tidigare flyg som avgick kl6 ist. Byte i Chicago och sen landade vi i Green Bay där Natalie kom och hämtade oss. Även hon var där och hälsade på sin grabb men kom nästan en vecka innan oss. Vi var ganska trötta när vi kommit tillrätta efter att ha hämtat upp hyrbil, checkat in på hotellet, kollat in Davids hus, staplat runt i Green bays shoppingcenter, allmänt varit på resande fot länge och vakna i drygt 40 timmar i sträck och sov därför tungt och lääänge!
Lördagen var planerad för Davids match och efter det var det dags för FEST! Matchen slutade i vinst för GB så alla killarna i laget var på gott humör när det var dags för födelsedagsfest för David samtidigt som det var Halloween! En röd killer-ninja, en viking prinsessa och två gladiatorer gjorde sig redo för en helkväll med tokiga college ungdomar på Halloween. Som tur var stängde uteställena redan kl2 för vi skulle nämligen upp tidigt nästa morgon och ytterligare ett äventyr; roadtrip till Chicago!! Men det tar vi nästa gång :)
Later
Viking och Red Ninja
Gladiator x2
Gladiator och Viking
Pigg och glad efter 40 vakna timmar....