Lussekväll, spelkväll och SNÖ!!

Hej igen,

Nu händer grejer i stugan kan vi meddela. Efter återkomsten från Green Bay har det hastigt och lustigt blivit allt kallare. Den första snön har lagt sig, och vi undrar vart den korta hlsten tog vägen. Ena dagen krattade vi löv och blev klara med 3/4-delar av trädgården, för att nästa dag inte kunna kratta mer pga ett två decimeter tjockt snötäcke. I och med snön har folk börjat klä sina hus i diverse tacky juldekorationer, och vi ska allt rapportera hur USA inspirerade kanadensare är vad det gäller den avdelningen..
P har fått slängar av julfeber och försöker skapa julkänsla dels på jobbet och dels hemma. Detta ledde till att vi bestämde oss för en bakkväll. Tredubbel sats av lussekatter stod på schemat. 6 timmar senare var vi väldigt nöjda med tanke på ett berg på nästan 100 lussekatter. Vi trodde att de skulle räcka, åtminstone tills Lucia, men ödet ville annorlunda. En bortbjudning och en del ätande senare har vi inte en enda kvar..
Vi har lagat en kötbulle och mos middag till vära holländska vänner. De tog med sig sin treåriga son, och vi började direkt tänka på Leah och Alec. Det är trots allt bara en dryg månad tills vi är i Sverige igen.
Under helgen som gått var vi bjudna på en spelkväll hos ett par bekanta. De emmigrerade från England för kanske 7 år sedan, efter att de sålt sitt företag (stroleksmässigt som ICA, tror vi). De bor i ett helt fantastiskt hus med utsikt över hela dalen. I källaren spelade vi pingis, fussball, biljard, och diverse spel. Riktigt kul var det. Ps vinnarskalle var en riktig höjdare, folk måste nu officiellt veta att ingen kör över det här svenska paret i några som helst sammanhang!
Dagen efteråt hade P fika med 4 svenskor som bor i Kelowna, och senare på kvällen blev vi bjudna på en uppskattningsmiddag för en av de lokala fotbollsklubbarna där jag haft hand om U6 programmet. Mitt under middagen blev jag plötsligt presenterad som klubbens huvudtränare och tränarutbildare inför nästa säsong. Sakta men säkert börjar det arta sig inför nästa år för oss båda.
Vi har lovat varandra att prata mer om framtiden under "semesterledigheten". Då har vi trots allt varit här ett år och det är dags att reflektera, samt sätta riktlinjer för kommande år..
Saknar er alla, inte så värst långt kvar till vi ses i verkligheten!


Kommentarer

Postat av: Marie

Ser riktigt härligt ut med alla lussebullar. Bered er på att göra detsamma när ni kommer hem. Kram

Postat av: Ylva

Såg mumsigt ut. Skall bli kul att ni kommer hem snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback