Hillbilly festival, rodeo, minihästar och riktiga cowboys

Förra helgen var det cowboyfestival i Armstrong (dryga timmen från Kelowna). Vi har nog aldrig sett så många cowboyhattar, jeans och rutiga flanellskjortor samlat på ett ställe förut!

Vi såg en rodeotävling, hundagility, ko-och tjurutställningar, en matlagningstävling, tävling om vem som är stadens bästa vedhuggare(!), pumpa- och grönsaksutställningar, samt mycket annat. Bilder säger mer än tusen ord, så håll till godo.
De sötaste djuren var nog ändå minihästarna och deras tävling i manegen. De slirade kraftigt i svängarna vill jag lova!
Efteråt campade vi i bilen längst upp på ett berg med utsikt över Okanagan Lake.
Den senaste veckan har vi lagt ut en annons om ett nytt ställe att bo på. Vi får se vad som händer, då det lutar åt att Doug och Dawn kanske säljer huset till Dougs syster som gärna vill ha oss kvar som inneboende.
Den senaste helgen var vi i Revelstoke (3 timmars bilresa från Kelowna) för en fotbollsturnering med ett sommarlag vi hade hand om. Vi förlorade på straffar i finalen, men Janne vann i alla fall coachernas trixningstävling till killarnas stora jubel! Dessutom hade de en sådan där speedometer som mätte hårdheten på skott. Ouppvärmd, med bra träff, hamnade mitt skott på 106 km/h.
På tillbakavägen stannade vi till på Hot springs och badade i rent och varmt mineralvatten. Nu känner vi oss båda 10 år yngre och redo för vad som än händer den närmaste tiden!
Ikväll (och de närmaste 2 veckorna) är det dags för tryouts. Jag ska vara en av 4-6 talanghittare som ska välja vilka spelare som ska få spela för Kelowna United nästa säsong.
David, vi tänker på dig och hoppas att det inte är något allvarligt med foten!
Henke, Hanna och Maja vi tänker på er också och skickar Thord och hela familjen vårt stöd!
Minihästar i delfin och sjöhästkostymer!


Händelsrik tid

Mycket att göra på sistone! Det har varit en hel del fotbollsläger (3 st per dag) i drygt två veckor. Vi tog dock ledigt och firade P:s födelsedag med en tur till Vancouver. Där bodde vi hos Ryan och Christal, drack vin och umgicks. På P:s födelsedag gick vi till ett klättergym. Snacka om att använda muskler man inte trodde fanns. P är en riktig klätterapa, hon bokstavligen flög uppför väggen ett par gånger! På måndagen var det dags för shoppingtur, P ville verkligen ha en väska som vi sparat ihop till ett bra tag. Tyvärr var den inte inne,  så hon fick nöja sig med att shoppa loss en hel del andra saker. På kvällen var det då äntligen dags för höjdpunkten, Lady Gaga i Vancouver Canucks hemmaarena. Vi var inte ensamma, det var mer än 21 542 utklädda galningar som var där förutom oss. Lady Gaga var minst lika konstig som man hört om, showen bytte scenskepnad 4 ggr, och hon hade säkert 10 klädbyten! Riktigt kul, men i mitt tycke var Bryan Adams bäst! Han var verkligen genuin, spelade gamla godingar för publiken och bjöd på sig själv! Han bjöd på 7 extranummer och varken han eller publiken verkade vilja gå hem!

I Vancouver träffade vi också presidenten för en fotbollskedja som vi pratar med om att öppna en affär för i Kelowna. För tillfället är vi sales affilliates och vi rekar regionen för potentiella möjligheter och bygger ett kontaktnät..

Den senaste veckan har som sagt varit mycket fotboll för min del. Detta har lett till att klubbens tekniska direktör börjat gilla oss mer och mer och det verkar som att Kelowna United räknar med att jag ska hjälpa de att träna en ny talangsatsning! Detta blir en betald position. Uttagningar startar om 2 veckor och fram till dess är jag uppbokad minst en timme om dagen (ibland tre) för att finslipa och förbereda spelare för dessa uttagningar. Tack vare min licens tar jag bra betalt och det är dessa pengar som ska köpa P hennes Balenciaga väska och min Jam Sharp Hugo Boss kostym, som vi lovade att vi skulle ha på oss vid nästa nyår!

Vidare skickade vi in visum för förlängning av vår vistelse idag. Enligt myndigheten ska det inte vara några större problem, vilket gör att vi försöker hitta en lämplig resa tillbaka til Kelowna några dagar efter nyår.

I Söndags var vi bjudna på en svensk barbeque. Det finns en del andra svenska i staden och vi blev riktigt poppis bland allas barn när vi gav bort lite svensk choklad (inköpt på IKEA). Riktigt bra och kul, men efteråt kände vi båda att vi kan vänta med barn ett par år till...

Våra hyresvärdar ska nog flytta och sälja huset, så vi har börjat leta efter mera permanent boende. Vi pratade med banken idag för att se vad som krävs, men vi får nog nöja oss med att hyra ett tag till..

Vädret är fortfarande bra, även om vi för tillfället kommit in i en tillfällig kallfront. Ca 20 grader varmt och lite småmulet, men å andra sidan ska långhelgen bli riktigt solig igen!

P har lovat att lägga upp bilder, hon ska bara ladda sin kamera säger hon!